Ptujski dominikanski samostan

Ptujski dominikanski samostan - Marjeta Ciglenečki, Branko Vnuk | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Marjeta Ciglenečki, Branko Vnuk
DIMENZIJA
4,25 MB
IME DATOTEKE
Ptujski dominikanski samostan.pdf
ISBN
5919506775268

OPIS

Dr. Branko Vnuk, kustos Pokrajinskega muzeja Ptuj - Ormož, in dr. Marjeta Ciglenečki, upokojena profesorica Oddelka za umetnostno zgodovino Filozofske Fakultete Univerze v Mariboru, sicer pa neutrudna skrbnica in promotorka ptujske kulturne dediščine, sta se v knjižici posvetila enemu osrednjih spomenikov ne le na Ptuju, temveč tudi v Sloveniji. Od ustanovitve leta 1230 je bil dominikanski samostan 555 let duhovno in kulturno središče, z arhitekturo, poslikavami in drugimi umetninami, ki so zanj nastale v srednjem veku in baroku, pa ostaja v fokusu umetnostnozgodovinskih raziskav in turistične promocije tudi danes. Tako imenovani projekt prenove je mesto in spomeniško varstvo predstavil v podobi, zaradi katere je zavzetost avtorjev, da pozornost obiskovalcev od neustreznih posegov preusmerita k izjemni zgodovini in umetnostnim kvalitetam dominikanskega samostana, nadvse hvalevredna.

11. 2019 Ptujski Dominikanski samostan bi lahko vodil tudi izšolan ... Hotels in der Nähe von Dominican Monastery (Dominikanski samostan): (0.04 km) Rooms Ptuj (0.24 km) Rooms and Apartments Silak (0.07 km) Park Hotel Ptuj (0.32 km) Hotel Mitra (0.38 km) Muzikafe Bed & Breakfast; Sehen Sie sich alle Hotels in der Nähe von Dominican Monastery (Dominikanski samostan) auf Tripadvisor an. Kupite vstopnice za VLADO KRESLIN & IZTOK CERGOL (Dominikanski samostan Ptuj, Ptuj) na Eventim. Ptujski grad.

Viri. Rebić, Adalbert, Bajt, Drago: Splošni religijski leksikon: A-Ž Ljubljana, Modrijan, 2007 Curk, Jože: Samostani na Slovenskem do leta 1780. Research Centre.

POVEZANE KNJIGE