Problemi človeka v družbi blagostanja & Svoboda in velikodušnost

Problemi človeka v družbi blagostanja & Svoboda in velikodušnost - Milan Komar | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Milan Komar
DIMENZIJA
8,17 MB
IME DATOTEKE
Problemi človeka v družbi blagostanja & Svoboda in velikodušnost.pdf
ISBN
4640219584337

OPIS

Komarjeva nova knjiga prinaša prevod dveh besedil, nastalih po njegovih filozofskih predavanjih. Tečaj Problemi človeka v družbi blagostanja je potekal leta 1967. Vsebuje temeljno, še danes nepreseženo Komarjevo diagnozo stanja zahodne družbe, rentgenski prikaz notranje krize marksizma in s tem povezan bližajoči se propad komunizma. Predavanja Svoboda in velikodušnost so potekala leta 1984, v njih je, ravno nasprotno, obravnaval plejado temeljnih tem krščanskega filozofskega nauka o človeku: spoznanje samega sebe, ravnanje v skladju s svojo naravo, priznanje lastnih meja, razvoj osebnosti znotraj teh mej, prava raba lastne človeške svobode in druge bistvene pobude za duhovni razmah osebnosti. Naslov Paradoks blagostanja in človekova svoboda nakazuje tematsko povezavo med obema spisoma, ki so ju izdali Komarjevi učenci v Argentini.

družbi, v kateri položaj pri delu pomembno določa mesto. človeka v družbi in v kateri je socialna norma glede dela.

''Napad vladajuće koalicije i predsjednika SNSD na nezavisnu instituciju je uzrok i iz tog ugla treba rješavati ovaj slučaj. Milorada Dodika treba procesuirati u skladu ... Sandi Češko je nenavaden trgovec.

POVEZANE KNJIGE