Poljanski camino

Poljanski camino - Bojan-Ilija Schnabl | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Bojan-Ilija Schnabl
DIMENZIJA
9,65 MB
IME DATOTEKE
Poljanski camino.pdf
ISBN
1652746366428

OPIS

Knjiga navezuje na evropsko tradicijo književnosti o znamenitem „Caminu“ v Santiagu de Compostela v španski Galiciji. Intuitivno raziskuje znake in praznake Celovškega polja, osrednje koroške kulturne pokrajine. Ti praznaki se razodevajo v domala neznatnih delcih resnične pokrajine in v njeni zgodovini, pogosto pa v sozvočju le-teh. Samo s pesniško besedo, ki je včasih jezikovno lokalno obarvana, avtor odkriva dimenzije, ki jih ne znanost ne razum ne moreta prikazati, ki pa z razodetjem postanejo neomajna resničnost. Bralca in bralko vabi, da da se znakom odpirata in po svoje podoživljata pokrajino v vsej njeni mistični razsežnosti.

336 strani, 17 evrov Urednik: Iztok Čebašek Telefon: 041 923 922 E-mail: urednistvo(at)kamnik.info Naslov uredništva: Uredništvo KAMNIK.INFO Golice 7, 1219 Laze v Tuhinju: Tehnični urednik strani: Blaž Podbevšek - SEOBAM Celovško polje je dobilo sedaj še literarni spomenik v knjigi »Poljanski Camino« Bojan-Ilija Schnabl je napisal napete zgodbe o tej koroški pokrajini. Zgodbe imenuje »razodetja«, v njih pa se močno opira na zgodovinske vire in sledove… Brezplačna revija o dobrih knjigah.

Aleš Škerbinek: V iskanju svobode: doživetja leto trajajočega poletja : 17. Miran Tepeš: Veliki trije : 18.

POVEZANE KNJIGE