Podjetnik in njegov poklic

Podjetnik in njegov poklic - Marko Kremžar | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Marko Kremžar
DIMENZIJA
5,16 MB
IME DATOTEKE
Podjetnik in njegov poklic.pdf
ISBN
5601991922395

OPIS

Na naslednjih straneh bomo skušali osvetliti podjetnikov odnos do moralnih vrednot in nakazati naravne lastnosti in kreposti, ki so mu lahko, kot vsakemu človeku, v oporo tudi pri opravljanju poklica. Na več mestih in z raznih vidikov se bomo srečevali z vprašanji, ki se tičejo resničnosti in resnice ter pravičnosti in pravice, prav tako pa tudi njihovih pogubnih nasprotij. Da bo podjetnik, sredi spreminjajoče se, dinamične sedanjosti in negotove prihodnosti, lažje samozavestno in iznajdljivo iskal zanje potrebne rešitve, naj bi mu pomagala tudi naslednja razmišljanja. Stopnjevanje poslovne uspešnosti ni edini kriterij, po katerem prepoznavamo lik poslovneža. Odlikuje ga razvijanje lastnih talentov in uresničevanje kreposti v vsakdanjih odločitvah. Lik poslovneža je lik modrega moža ali žene, ki v svojem delu prepoznava predvsem osebno in družbeno poklicanost. S takšnim razmišljanjem si vsak državljan, ne le poslovnež ali politik, olajša pristop do konkretnih vprašanj gospodarske etike, pred katera nas postavlja čas. »Knjiga Marka Kremžarja, ki jo imate v rokah, je namenjena slovenskim podjetnikom, da bi bili poslovno uspešnejši in hkrati boljši ljudje.«

Le tako bo namreč dovolj zaupal v svoje sposobnosti, hkrati pa bo znal zaupati tudi drugim. Njegov samozavesten nastop bodo opazili tudi zaposleni, ki bodo tako bolj spoštovali njegove odločitve in bolj prisluhnili njegovemu ... Njegov delovni urnik je prilagodljiv, saj se ravna tudi po vremenskih razmerah.

Naučili ... Njegov oče je umrl, še preden se je Leonardo rodil, ko pa je dopolnil šest let, so siroto poslali v eno od milanskih sirotišnic, kjer so zanj skrbele redovnice, saj njegova mama ni zmogla prehraniti družine in skrbeti zanjo. V sirotišnici je ostal do svojega štirinajstega leta in se v tem času izučil za poklic graverja. To je le ena izmed ugotovitev pogovora, ki so ga založba Družina, Katoliški inštitut in njegova Fakulteta za poslovne vede ter Združenje krščanskih poslovnežev Slovenije (ZKPS) priredili ob nedavnem izidu knjige Podjetnik in.

POVEZANE KNJIGE