Moj prvi triatlon

Moj prvi triatlon - Joe Friel | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Joe Friel
DIMENZIJA
9,17 MB
IME DATOTEKE
Moj prvi triatlon.pdf
ISBN
9916581926178

OPIS

Začnimo z najboljšim nasvetom, kar jih imam. Za svoj prvi triatlon morate imeti en sam cilj: končati dirko z nasmehom na obrazu! Ni pomembno s kakšnim časom in na katerem mestu v svoji starostni skupni, četudi bi bili čisto zadnji med tistimi, ki bodo končali. Samo pridite do cilja! Nič drugega ni pomembno – razen seveda nasmeha na obrazu.- Joe Friel Joe Friel je dolgoletni trener vzdržljivostnih športnikov, od začetnikov do vrhunskih tekmovalcev, amaterjev in profesionalcev, med katerimi so bili tudi zmagovalci Ironman triatlonov ter udeleženci svetovnih prvenstev in olimpijskih iger. Je tudi avtor številnih knjig oziroma trenerskih 'biblij' za tekače, kolesarje, plavalce, triatlonce, ustanovitelj spletne strani TrainingPeaks.com ter še veliko drugega. V slovenskem prevodu je izšla njegova velika uspešnica Hitri po petdesetem (Ciceron, 2015), ki obravnava fiziološke spremembe, ki se dogajajo s staranjem, in temu prilagojene načine zdrave športne vadbe. V svojih sedemdesetih letih pa Friel tudi sam še vedno aktivno tekmuje na ameriških cestnih kolesarskih dirkah. Triatlon je razmeroma nov šport, ki pa postaja v zadnjih letih, po uvrstitvi med olimpijske discipline, vedno bolj popularen in priljubljen zlasti med vztrajnostnimi športniki, ki so se že prej ukvarjali s katerim od triatlonskih športov. Kombinacija teka in kolesarjenja je med rekreativci že skoraj vsakdanja, številni, če imajo le možnost, vključujejo tudi plavanje, skoraj vsi nekoliko ambicioznejši rekreativci pa hkrati skrbijo za ohranjanje oziroma nadgradnjo fizične moči. Triatlon združuje vse to, le da tu ne gre samo za preprosto, linearno seštevanje dejavnosti in obremenitev. Obvladovanje treh zahtevnih vzdržljivostnih športov enega za drugim, in to na maratonskih razdaljah, je poseben izziv, ki terja celega človeka in kopico odrekanj. Morda ne za prvi triatlon na najkrajših razdaljah, vsekakor pa za vse zahtevnejše preizkušnje. Prav zato je tako pomembno, da se na prvi triatlon pripravimo dobro in s pametjo – ne z mislijo na končni čas in rezultat, temveč z željo, da od začetnega skoka v vodo do zadnjih tekaških korakov pred ciljem uživamo in da, kot nam na dušo polaga Friel, pretečemo ciljno črto z nasmehom na obrazu.

starostni skupni, četudi bi bili čisto zadnji med tistimi, ki bodo končali. Moj prvi triatlon. Other Views.

Potek priprav na prizorišču se ponavlja. Štartna številka, stojnice z robo Prvi triatlon - Sprint triatlon Koper, 3.6.2017 June 3, 2017 June 13, 2017 / Klemen Čeprav sem si želel nekega dne svoje sposobnosti preizkusiti tudi v triatlonu, je prva tekmovalna preizkušnja prišla hitreje, kot sem pričakoval. Moj prvi triatlon.

POVEZANE KNJIGE