Kar sem videl na Ptuju in drugod

Kar sem videl na Ptuju in drugod - Stojan Kerbler, Aleš Šteger | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Stojan Kerbler, Aleš Šteger
DIMENZIJA
3,85 MB
IME DATOTEKE
Kar sem videl na Ptuju in drugod.pdf
ISBN
4698125634845

OPIS

Knjiga dveh izjemnih, uveljavljenih umetnikov, ki izhajata iz ptujskega konca. Gre za svetovno znanega fotografa Stojana Kerblerja in prodornega pesnika, pisatelja in urednika Aleša Štegra, ki sta svoje moči združila v fotografsko-esejistični monografiji Kar sem videl na Ptuju in drugje, ki je izšla pri Založbi Pivec v okviru obeležitve avtorjeve osemdesetletnice.Kerbler se je v zadnjih petnajstih letih ustvarjalnega ustvarjanja odmaknil od zanj ikoničnih portretov Haložanov in delavcev v industrijski proizvodnji, njegova pozornost je vse bolj pričela veljati prizorom ptujskih dvorišč, notranjosti šol, posameznih kipov in zgradb, detajlov iz narave, motivov preraščanja in minljivosti. Prav te fotografije so pritegnile Štegrovo pozornost. Preko daljšega obdobja je spremljal fotografovo delo. V zadnjem letu je tako nastal Štegrov izbor 77 Kerblerjevih fotografij, pospremljen z esejistično-literarnim razmišljanjem o umetnosti fotografije nasploh, o opusu in osebi Stojana Kerblerja, o časovnosti v fotografiji, o magiji in tarotu, o poslednjih rečeh in Ptuju. Knjiga oba medija – podobe Kerblerjevih črnobelih fotografij in podobe v Štegrovem tekstu prepleta in vzajemno osvetljuje. Pred nami ni še ena monografija, pospremljena z literaturo, še manj literarni tekst, ilustriran s fotografijami. Pred nami je knjiga, ki je organska celota, vsaka fotografija in vsak stavek sovpadajo, so organsko povezani in prepleteni. Ta knjiga je omaž Ptuju, omaž fotografiji in obenem pretresljiv dokument o tem, kaj umetnost zmore dandanes povedati o prostorih, zgodovini in poslednjih rečeh.

Pozdravljeni, gost! Prijavite se. Prijava ... »Kar sem videl na Ptuju in drugje« je prostor srečanja dveh ptujskih ustvarjalcev, fotografa Stojana Kerblerja in pisatelja Aleša Štegra.

Gre za svetovno znanega fotografa Stojana Kerblerja in prodornega pesnika, pisatelja in urednika Aleša Štegra, ki sta svoje moči združila v fotografsko-esejistični monografiji Kar sem videl na Ptuju in drugod, ki je izšla pri Založbi Pivec v okviru obeležitve avtorjeve osemdesetletnice. Ob tem dogodku je ... Kar sem videl na Ptuju in drugod proza/esej Pivec, Maribor, 2018 172 strani, 78 ČB fotografij Stojana Kerblerja ISBN: 9789617026412.

POVEZANE KNJIGE