Kaj sorodstvo je - in kaj ne

Kaj sorodstvo je - in kaj ne - Marshall Sahlins | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

Marshall Sahlins
Kaj sorodstvo je - in kaj ne.pdf

Kaj je sorodstvo - biološka ali kulturna kategorija? Ja kaj realnega ali še eden izmed zgolj človeških izmislekov? Od kod in čemu tolikšna različnost predstav o sorodstvu med človeškimi družbami? To temeljno - in v luči hitro spreminjajočih se sestavov družin v sodobnih družbah tudi izjemo aktualno - vprašanje si zastavi in nanj odgovori morda najpomembnejši živeči ameriški socialno/kulturni antropolog Marshall Sahlins, njegovo spraševanje in odgovarjanje pa umešča in komentira Bojan Baskar.

Mikrovalovne pečice učinkovito segrevajo živila in pri tem ne škodujejo živilom nič bolj, kot če bi jih segrevali na kakšen drug, bolj klasičen način. Kaj je sorodstvo - biološka ali kulturna kategorija? Ja kaj realnega ali še eden izmed zgolj človeških izmislekov? Od kod in čemu tolikšna različnost predstav o sorodstvu med človeškimi družbami? To temeljno - in v luči hitro spreminjajočih se sestavov družin v sodobnih družbah tudi izjemo aktualno - vprašanje si zastavi in nanj odgovori morda najpomembnejši živeči ameriški ... Eden izmed pomembnih dejavnikov je ta, da pogosto ne načrtujemo svojih obrokov vnaprej in neredko precenimo, koliko hrane potrebujemo. Težko je natančno načrtovati, kaj bomo pripravili vsak dan v mesecu za zajtrk, kosilo in večerjo, vendar je načeloma dobro, da imamo vsaj okviren pregled nad tem koliko določenega živila približno ... Če želite shujšati ali pa le vzdrževati idealno telesno težo, je pomembno, da uživate prave sestavine ob pravem času.

Pred dnevi sem že pisal o stavki Policijskega sindikata Slovenije - "pretežno šefovskega sindikata", ki je takrat napovedal stavko, sedaj pa jo že izvaja. Drugi sindikat, Sindikat policistov Slovenije - "pretežno delavski sindikat", pa ne stavka. Miti o klopih - kaj je res in kaj ne #video.