Kaj je krščanstvo?

Kaj je krščanstvo? - Maksim Izpovedovalec | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Maksim Izpovedovalec
DIMENZIJA
5,37 MB
IME DATOTEKE
Kaj je krščanstvo?.pdf
ISBN
6574340893345

OPIS

Sveti Maksim Izpovedovalec (pribl. 580–662 po Kr.) je eden najpomembnejših krščanskih filozofov in teologov vseh časov. Knjiga vsebuje izbor njegovih zvrstno raznolikih kratkih spisov – od dialoga in veroizpovedi prek kratkih izrekov (poglavij in alegoričnih razlag starozaveznih ter novozaveznih besedil vse do simbolične razlage bogoslužja. V zvrstni raznolikosti pa se nam jasno kaže obris enovitega krščanskega nauka, ethosa, načina življenja in shatološkega upanja. 

Kristjani priporočajo temeljito branje in razumevanje Biblije. Krščanstvo verjame samo v obstoj Jezusa Kristusa.

Spada med tiste predstavnike Izročila, ki so skrivnost krščanske vere živeli z neomajno zvestobo in gotovostjo ter so svojo veroizpoved podpisali z lastno krvjo. Njegova modrost, ki jo je izrazil ... KAJ JE KRŠČANSTVO? Krščanstvo je religija kristjanov, ki verujejo v nauke človeka z imenom Jezus.

POVEZANE KNJIGE