Izpraznjeni prazniki

Izpraznjeni prazniki - Leon Marc | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Leon Marc
DIMENZIJA
6,61 MB
IME DATOTEKE
Izpraznjeni prazniki.pdf
ISBN
6774117585635

OPIS

V tem delu avtor iz evropske in slovenske perspektive razmišlja o migracijski krizi leta 2015 in 2016: zakaj je bil slovenski odziv nanjo drugačen od odziva drugih po-tranzicijskih držav in koliko ima to opraviti z našo preteklostjo? Kako sta lastni begunska in emigrantska izkušnja vplivali na naše razumevanje migracij? Ali smo družba, ki zna integrirati tujce, in kaj v sodobni Evropi, v času razglašenega konca multikulturnega modela družbe, ovira integracijo? Kaj naj v zameno temu modelu izbere Evropa in kaj ponuja krščanstvo? o avtorju Leon Marc (1968), diplomat in publicist, je trenutno slovenski veleposlanik na Češkem, pred tem pa je služboval na Irskem, Nizozemskem, Portugalskem, in na različnih delovnih mestih v zunanjem ministrstvu. Leta 1999 je objavil knjigo "Kristjani za demokracijo", odtlej pa se je zvrstilo še več njegovih del o politiki in kulturi. "What's so eastern about Eastern Europe" o politični in kulturni zgodovini Srednje in Vzhodne Evrope je leta 2009 objavil pri britanski založbi Oldcastle Books.

obredov zrelosti, zakonske zveze, Prazniki so pred vrati, z njimi pa prihaja tudi čas obdarovanja in druženja ter seveda odločanje, s čim bomo postregli na slavnostni pogostitvi. Tam poleg mesnih in ribjih jedi ne smejo manjkati čudovite zelenjavne priloge.

Ne bom razmišljal o materializmu naših praznikov, o nakupih pozno v sveti večer, o tem, kako "veseli december" nadomešča advent, Božiček Kristusa itd. Zahodna družba je pač post-krščanska, vrača se v novo poganstvo; o ... Izpraznjeni prazniki.

POVEZANE KNJIGE