Antigonine sestre

Antigonine sestre - Lenart Škof | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Lenart Škof
DIMENZIJA
9,32 MB
IME DATOTEKE
Antigonine sestre.pdf
ISBN
5332059040974

OPIS

Monografija Antigonine sestre se posveča nekaterim temeljnim vprašanjem sodobnega časa v luči nove kozmologije, sodobne feministične etike, novega materializma in teologije. Prek tematizacije nekaterih osrednjih literarnih in religijskih likov in oseb (Antigone, Marije, Savitri ter nekaterih drugih likov iz filozofskih, umetniških in literarnih del) bo s prej omenjenimi pristopi ter z metodami sodobne fenomenologije telesnosti, etike bližine in etike skrbi ponudila nekaj izvirnih refleksij o religiji prihodnosti ter etiki miru.«

Antigonine sestre bodo v letu 2020 izšle v angleški inačici pri založbi SUNY Press (New York), ter v ruskem prevodu pri založbi Nestor v Moskvi. Vabljeni na pogovor o knjigi Lenarta Škofa Antigonine sestre (Slovenska matica 2019), ki bo 27. septembra 2019, ob 18.00 uri, potekal v Narodni in študijski knjižnici v Trstu, dvorana Narodnega doma.

v., 325 str., 26 €, JAK. Tako zmore filozofirati samo pesnik, ki diha (Dih je Duh, je Sapa bližine) v risu ljubezni in smrti, filozof, ki želi premišljevati »o neki izgubljeni prilož­nosti teologije in filozofije« in vrniti misel k »najizvornejšemu, kar imamo - spominu ... Antigonine sestre: O matrici ljubezni prof.

POVEZANE KNJIGE