Anthropological perspectives of solidarity and reciprocity

Anthropological perspectives of solidarity and reciprocity Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
DIMENZIJA
5,42 MB
IME DATOTEKE
Anthropological perspectives of solidarity and reciprocity.pdf
ISBN
2520081282060

OPIS

Monografija historično in etnografsko primerjalno obravnava različne vrste skupnostnih ali komunitarističnih oblik ekonomskega organiziranja. Te teme se v slovenskem prostoru velikokrat preučujejo v razmerju do preteklosti (socializem) oziroma v kontekstu sodobne socialne ekonomije. Antropološki pogled močno razširi debato in pokaže na skupnost kot temeljno kategorijo ekonomske in družbene produkcije, menjave in potrošnje in reprodukcije. V stratificiranih in kapitalističnih družbah se njihova raznovrstnost poveča, razvršča glede na hierarhijo vrednot, tako da določene ekonomije skupnosti pridobijo značaj alternativnosti.

Muzeji na prostem in ekomuzeji kot izziv sodobnemu varstvu in ... Anthropological perspectives of solidarity and reciprocity_FINAL.indd 23 14.1.2019 12:55:28 JčžČčfi KčThff 24 by the olive-tree cultivators' cooperative and the city of Novalja, where Urbanizacija in vzpostavljanje etničnih skupnosti v Port Moresbyju, Papua Nova Gvineja je urbanoantropološka monografija, ki obravnava ruralno-urbane migracije in vzpostavljanje urbanih etničnih skupnosti, imenovanih sistemi wantok v glavnem mestu Papue Nove Gvineje. Raziskovalno delo na oddelku poteka v okviru terenskega dela in znanstveno-raziskovalnih projektov. Anthropological perspectives of solidarity and reciprocity. Oddelek za etnologijo in kulturno antropologijo ... Anthropological perspectives of solidarity and reciprocity.

Muzeji na prostem in ekomuzeji kot izziv sodobnemu varstvu in ... Anthropological perspectives of solidarity and reciprocity. Oddelek za etnologijo in kulturno antropologijo.

POVEZANE KNJIGE