Žrtvovanje

Žrtvovanje - Alessandro Orsini | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Alessandro Orsini
DIMENZIJA
3,74 MB
IME DATOTEKE
Žrtvovanje.pdf
ISBN
5510381885086

OPIS

Krvavi nosovi, igranje z noži, gostilniške zdrahe, umori, pokoli in tudi obredni samomori, kakršnega je naredil Dominique Venner, intelektualec in fašistični simpatizer, ki si je 21. maja 2013 pred oltarjem Notredamske katedrale v Parizu, v protest proti prihodom emigrantov v Evropo, vtaknil pištolo v usta in se ustrelil. O takšnih stvareh govori ta knjiga. Alessandro Orsini je eden od vodilnih italijanskih poznavalcev političnega ekstremizma. V raziskovanju idej in prepričanj evropskega političnega obrobja se je doslej osredotočal predvsem na skrajno leve skupine, tokrat pa v knjigi Žrtvovanje obrača pogled k hitro rastočemu fašističnemu gibanju. Kot opazovalec se je pridružil eni od številnih italijanskih fašističnih organizacij, ki jo je poimenoval Žrtvovanje (tudi sicer so skoraj vsa imena mest in oseb v knjigi izmišljena), in se včlanil v njihovi celici v dveh sosednjih mestih z zelo drugačno lokalno politično kulturo. Avtor v tem pretresljivem delu 'od znotraj', kot neposredni opazovalec in začasni 'član', poskuša čim bolj avtentično opisati notranja hierarhična razmerja med fašisti, njihovo ideologijo, vrednote in družbeno vizijo, ter njihov odnos do zunanjega sveta, do 'usrane buržoazne družbe', ki nima več nobenih vrednot in idealov. Orsini opisuje dolg, naporen proces, v katerem sta ga fašistični skupini kot raziskovalca-aktivista počasi in zelo nezaupljivo sprejemali v svoje vrste in ga nazadnje v trenutku (zelo napetem trenutku) izgnale zaradi njegovih nedopustnih ideoloških prepričanj, predvsem pa zato, ker svojega raziskovalnega dela ni hotel prepustiti idejni cenzuri fašističnega vodstva. Življenje med kameradi je bilo večinoma zelo vsakdanje: lepili so plakate, poskušali deliti hrano med revne prebivalce mesta (ki pa niso imeli veliko posluha za fašistično humanitarnost) in se udeleževali shodov. Orsini v Žrtvovanju opisuje izrazito mačistični etos, ki vlada v organizaciji, njihov odnos do lokalne policije in političnih strank ter osrednjo vlogo nasilja, antikomunizma in rasizma, ki so temelj notranje kulture fašistične skupnosti.

Čiščenje pred žrtvovanjem. Turški mediji poročajo, da je šlo večinoma za vbodne rane po rokah in prstih, nekatere ... Žrtvovanje Save Hidroelektrarne so postale ujetnice konflikta med ohranjanjem narave in zaščito podnebja Protest nasprotnikov gradnje novih hidroelektrarn pod vodstvom nevladne organizacije Balkan River Defence, ki se bori za ohranitev prosto tekočih rek in za katero hidroelektrarne ne pomenijo trajnostnega vira energije, temveč uničujoč ... Ivan Platovnjak - Žrtvovanje v krščanski duhovnosti 249 lahko potem na koncu odkrili smernice, kako prav razumeti žrtvovanje v krščanski duhovnosti.

Avtor v tem pretresljivem delu 'od znotraj', kot ... Življenje v fašistični milici... *Hitra in zanesljiva dostava, plačilo tudi po povzetju.* Žrtvovanje ljudi predstavlja ubijanje ljudskih bića kao dio religijskog rituala.Srodno je praksi klanja životinja (žrtvovanje životinja) odnosno žrtvovanju u religiji općenito.

POVEZANE KNJIGE