Zbrano delo, 5. knjiga

Zbrano delo, 5. knjiga - Primož Kozak | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Primož Kozak
DIMENZIJA
5,63 MB
IME DATOTEKE
Zbrano delo, 5. knjiga.pdf
ISBN
9829899634814

OPIS

Med Kozakovimi dramami je Kongres najbolj neposredno odprt za dialog s posameznikom o njegovem bivanju. Zelo dosledno je namenjen t. i. ontološki funkciji gledališča, ki po Kozakovi razlagi predvsem pomeni, da gledališče zmore v človeku ustvarjati notranjo eksistencialno napetost med resnico in neresnico, med bitjo in nebitjo. Dramo je izoblikoval leta 1967 na podlagi svojih neprizanesljivo kritičnih filozofskih in etiških spoznanj o slovenski in evropski sočasni stvarnosti, zlasti še o položaju, vlogi in aktivizmu intelektualcev in sploh mislečih ljudi v njej. S svojim odporniškim dejanjem, z alegorijskim prikazom spopadov in prizadevanj na univerzi je razkril bistvo dogajanj v družbi. V dramo je vgradil svoje še vedno nagovarjajoče ideje o posamezniku, kulturi in družbi, svojo perspektivo. Z dramaturškimi zaostritvami, uvedbo groteske in usmerjanjem k negaciji negiranja vrednot je omogočil, da jo gledalstvo in bralstvo prepozna in o njej razmisli.

Zvirče 35a 4290 Tržič Stroški pošiljanja; Podjetje; Kontakt - Zbrano delo, Osma knjiga, DZS 1968, 5€, - Zbrano delo, Deveta knjiga, DZS 1970, 5€ - Zbrano delo, Štirinajsta knjiga, DZS 1970, 5€ - NA KLANCU, MK 1977, 5 € Cena za komplet 25€. Prevzem v Novem mestu ali Ljubljani oz.

Postavitev dramatike Zofke Kveder ob dela njenih sodobnic razkrije, da so njena dela vpeta v tematsko mrežo fin ... Zbrano delo, 5. knjiga.

POVEZANE KNJIGE