Strah

Strah - Osho | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Osho
DIMENZIJA
12,85 MB
IME DATOTEKE
Strah.pdf
ISBN
2176979496625

OPIS

Na podlagi svojih lastnih izkušenj vam lahko rečem: Strah je »globok« komaj dobrih dvajset centimetrov. Od vas je odvisno, ali se boste še naprej oklepali veje in življenje spremenili v nočno moro ali pa jo boste izpustili in se postavili na svoje noge. Ničesar se vam ni treba bati. Če v vašem življenju ni ljubezni, vas postane strah. Ta vas prežema povsod, kajti povsod so sovražniki, ni prijateljev, celoten obstoj pa se vam zdi sovražen; zdi se vam, da ste naključni, brez korenin, brez doma. Zato ne namenjajte veliko pozornosti strahu, kajti takšno ravnanje je nevarno. Če preveč pozornosti namenjate strahu, ga hranite, zato raste. Obrnite mu hrbet in se usmerite k ljubezni. Samo ljubimci so neustrašni, samo v trenutku poglobljene ljubezni ni strahu. V trenutku poglobljene ljubezni obstoj postane dom – niste neznanec, niste odpadnik, sprejeti ste. Strah je druga plat ljubezni. Če ljubite, strah izgine. Če ne ljubite, vznikne strah – izjemen strah.

Strah povezan s tremo mu da vedeti, da se bori za nekaj dragocenega. Ve, da ni vse odvisno od njega, saj dekletu daje dostojanstvo svobode, v kateri je edina možna ... Strah pred mrtvo aktivistko Karima Mehrab se je rodila leta 1983 v nemirni pakistanski pokrajini Beludžistan.

Samo to je znal: izsiljevati, groziti in po potrebi odstranjevati ljudi. Odpri galerijo.

POVEZANE KNJIGE