Skodelica kave = A cup of coffee

Skodelica kave = A cup of coffee - Ivan Cankar | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Ivan Cankar
DIMENZIJA
3,38 MB
IME DATOTEKE
Skodelica kave = A cup of coffee.pdf
ISBN
6793068022468

OPIS

V nekem obdobju svojega življenja se je Cankar za krajši čas preselil domov in je na podstrešju mračne volje pisal svoje prve ljubezenske zgodbe. Kljub revščini in splošnemu pomanjkanju si je zaželel kave. Mati mu je željo uresničila. Kavo mu je prinesla na podstrešje, a jo je Cankar, v svojem čemernem razpoloženju, osorno odpravil z besedami, naj ga pusti na miru. Roka, v kateri mu je prinašala kavo, se ji je zatresla, rekla pa mu ni ničesar. Mnogo let pozneje, ob neki drugi priložnosti, ko mu je tuja ženska prinesla kavo, se je Cankar zavedel močne bolečine in krivde, ker je materi storil tako krivico – ki pa je ni bilo mogoče več popraviti. Cankarjeva mojstrska črtica je tokrat predstavljena kot naslovniško odprta knjiga z ilustracijami, namenjena vsem generacijam. Izvirno Cankarjevo besedilo spremljajo ilustracije kritiško nagrajenega ilustratorja Petra Škerla, sporočilna vrednost Cankarjevega besedila je zažarela v novi in osveženi podobi ter se bo s tem priljubila novim generacijam.Besedilo in ilustracije pospremi razmišljanje dr. Dragice Haramija in dr. Janje Batič, ki pojasnita vlogo ilustracije pri interpretaciji literarnega dela ter opozorita na pripovedno vrednost likovne komponente dela. S tem je v fokus postavljena moderna reinterpretacija črtice, in ne kritiški odzivi in interpretacije avtorjevega življenja in dela, ki jih je na trgu precej. Besedilo vsebuje tudi angleški prevod, kar knjigo naredi zanimivo tudi za tuji trg in neslovensko bralsko občinstvo.

I'm dying for a cup of tea. kako bi se mi prilegla skodelica čaja! that's /not my cup of tea. Смотри перевод с словенский на английский skodelica в словаре PONS.

COBISS+ SICRIS ‒ informacijski sistem o raziskovalni dejavnosti v Sloveniji Druge baze podatkov. COLIB.SI - podatki o slovenskih knjižnicah ... Skodelica kave; A cup of coffee Skodelica kave / A cup of coffee; Ivan Cankar.

POVEZANE KNJIGE