Šepet vrhov

Šepet vrhov - Max Leonard | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Max Leonard
DIMENZIJA
3,81 MB
IME DATOTEKE
Šepet vrhov.pdf
ISBN
5773612416559

OPIS

Zakaj se cestni kolesarji podajajo v gore, je temeljno filozofsko vprašanje ljudi, ki niso nikdar uzrli doline s piedestala gorskega prelaza. Max Leonard vendarle priznava: »Kakor koli obračamo, je kolesarjenje na gorske prelaze težko – tako težko, da se zdi običajnim ljudem absurdno. Po drugi strani je lahkotno vzpenjanje in prehitevanje tekmecev za marsikoga vrhunec kolesarskih doživetij.« Knjiga Šepet vrhov je zgodba o obsedenosti ali, bolje rečeno, o več obsedenostih: v njej avtor potuje ob boku nekaterih gorskih zasvojencev in najosupljivejših športnikov ter raziskovalcev; prečeše tudi ostali svet, pokuka v preteklost vse do najzgodnejših geoloških dob, si ogleda robove civilizacije in prelomnice znanstvenega napredka. »Moj cilj je bil sestaviti celovito sliko občutij, čustev, naravnih, telesnih in zgodovinskih stvari, ljudi in kultur, ki jih najdemo v gorah,« piše tudi avtor knjige o zadnjeuvrščenih kolesarjih na Dirki po Franciji - Rdeče laterne, ki je pri nas postala prava uspešnica. Leonard pustolovščine, potopise in svet profesionalnega kolesarstva staplja v neverjetno zgodbo. Od vojnih bitk, zaradi katerih so ustvarili alpske ceste, do vrhuncev največjih kolesarskih dirk v zgodovini. Šepet vrhov je zgodba o kolesarskem pogumu, žrtvovanju, vojnah in ljubeznih, obsesiji in celo slonih na vrhu Alp.

Zadnje čase sem večinoma prebirala kolesarske knjige in med njimi mi je bila najbolj všeč knjiga z naslovom Šepet vrhov. Čutite, da boste zato, ker ste dekle Primoža Rogliča, poleg Luke Dončića trenutno največje športne zvezde v Sloveniji, pod posebnim drobnogledom ali bo to dejstvo samo še dodatna reklama za knjigo? Šepet vrhov: obsedenost cestnega kolesarstva Zakaj se cestni kolesarji podajajo v gore, se sprašujejo zgolj tisti, ki niso nikdar uzrli doline s piedestala gorskega prelaza.

Obstajata dva seznama, Bassov in Messnerjev.Izvirni Bassov seznam vsebuje goro Mount Kosciuszko, ki je najvišji vrh otoka Avstralija, a je ... Osnovna šola Vrhovci Cesta na Bokalce 1 1000 Ljubljana. Davčna številka: 34317627 Matična številka: 5084989 Št.

POVEZANE KNJIGE