Pomlad barbarov

Pomlad barbarov - Jonas Lüscher | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Jonas Lüscher
DIMENZIJA
7,46 MB
IME DATOTEKE
Pomlad barbarov.pdf
ISBN
4761533092138

OPIS

Večkrat nagrajeni prozni prvenec švicarskega avtorja Jonasa Lüscherja, novela Pomlad barbarov je ob svojem izidu 2013 veljala za odkritje leta, ker kompleksno tematiko, kot je finančna kriza, poznavalsko in poglobljeno obravnava v formatu kratke, zgoščene pripovedi, polne črnega humorja in ironije. Dogajanje se odvija pred posrečeno kuliso izmišljene tunizijske oaze sredi puščave. Resort Thousand and One Night, v katerem se naduta evropska finančna elita z lokalnim koloritom ukvarja prav toliko, kolikor se to zanjo spodobi, bi lahko bil kjer koli, tudi v Sloveniji. Zgodba o pasivnem švicarskem podjetniku Preisingu, bankrotiranih japijih iz londonskega Cityja, ponovno vznikli arabski pomladi in kamelami na tisoč in en način je napeto, slikovito in jezikovno dovršeno branje, ki secira človeške šibkosti, ob tem pa meri naravnost v srce sodobne družbe.

Prevod: Tanja Petrič Spremna beseda: Tanja Petrič. Zbirka: Babilon Žanr: novela.

Založba Litera je v zbirki Babilon izdala štiri prozne novosti iz svetovne literature. Izbor novel Kivader in druge novele Slovaka… Univerzitetna knjižnica Maribor, spletne vsebine.

POVEZANE KNJIGE