Periodni sistem

Periodni sistem - Tom Jackson | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Tom Jackson
DIMENZIJA
6,84 MB
IME DATOTEKE
Periodni sistem.pdf
ISBN
2890069465460

OPIS

o knjigi v medijih »Letos mineva 150 let, odkar je, leta 1869, ruski kemik Dimitrij Mendelejev razvil periodni sistem. Verjetno se dobro spomnite ur kemije in preganjenega kartona s pisano tabelo elementov, v kateri so bili razporejeni elementi. Nova slikovna enciklopedija Periodni sistem na prijazen in razumljiv način z osupljivimi slikami in fascinantnimi dejstvi predstavlja vseh 118 znanih kemijskih elementov ter zanimivo opiše pomembne načine njihove uporabe.«Prispevek si lahko v celoti preberete v Dobrih zgodbah.

Leta 1869 sta Dimitrij Ivanovič Mendelejev in Lothar Meyer ločeno eden od drugega do tedaj znane elemente razvrstila v periodni sistem elementov. Za kriterij za razvrstitve sta uporabila naraščajočo atomsko maso.

To prikazuje atomske mase, v elektronegativnosti, elektronov konfiguracijo in še veliko več za vsak element. "Periodni sistem se je spreminjal in se bo tudi v prihodnje," je poudaril Turel. Na spremembe je opozorila tudi vodja odseka za anorgansko kemijo in tehnologijo na Kemijskem inštitutu Nataša Zabukovec Logar , ki je omenila "novi periodni sistem" , ki prikazuje ogrožene elemente kot posledico pretirane uporabe. PERIODNI SISTEM - 2.

POVEZANE KNJIGE