Milina pogovora

Milina pogovora - Mirjam Dular | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Mirjam Dular
DIMENZIJA
5,78 MB
IME DATOTEKE
Milina pogovora.pdf
ISBN
5016179279352

OPIS

Čeprav ne more brez vsaj bežno vrinjenih vinjet narave, pa zgodbe Dularjeve niso sentimentalno opevanje prirode, ampak jih, s pridihom spiritualnega, prevevajo doživetja in občutja sodobnega urbanega človeka. Iz odzivov predbralcev: Skrajna subtilnost in kot britev ostra misel v istem peresu. Redka kombinacija.- Andrej Morda vam bodo zelo všeč, morda jih ne boste marali. Edini odnos, ki do teh zgodb ni možen, je ravnodušnost.- Nataša Ti »pogovori« naravnost kličejo po filmski uprizoritvi.- Rok Ko sem hlastno prišla do zadnje strani, sem si želela le: »Še!« A stran je bila čisto res zadnja, zato sem začela brati spet od začetka. Tokrat počasi.- Kristina Najraje bi si izbrala eno od teh zgodb in avtorico prosila za nadaljevanje.- Julija o avtorici Dr. Mirjam Dular (roj. Galičič) je bila rojena leta 1967 v Kranju. Po doktoratu iz fizike (tema s področja astronomije) na Univerzi v Ljubljani je poleg svoje poklicne poti tudi prevajala poljudna naravoslovna besedila. Več kot desetletje po izdaji avtorske monografije Nebo, premazano z zvezdami, v kateri pronicljivo odgovarja na prek sto vprašanj o planetih, zvezdah in vesolju, prihaja med bralce njena prva zbirka kratkih zgodb, ki govorijo o vsakdanjem življenju. V eni od njih se s citatom spominja rojaka dr. Ivana Tavčarja, čigar povesti – ter črtica kot pripovedna forma – so se je globoko dotaknile že v zgodnjih šolskih letih, posebno zbirka Med gorami, v kateri je odkrivala tudi drobce iz življenj svojih prednikov.

Na portalu pesem.si redno objavlja pesmi vrste fotoverz. Zanimata jo tudi dramatika in esejistika. Dr.

Sindikalna konferenca splošnih knjižnic Razstava Janeza Dolinška 'Daleč od blizu': Milina pogovora - Mirjam Dular 27. februar ob 18.00 Knjižnica Otona Župančiča, 3.

POVEZANE KNJIGE