Medmedijsko in medkulturno nomadstvo

Medmedijsko in medkulturno nomadstvo - Tomaž Toporišič | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Tomaž Toporišič
DIMENZIJA
6,64 MB
IME DATOTEKE
Medmedijsko in medkulturno nomadstvo.pdf
ISBN
9747538926192

OPIS

Avtor v knjigi opravi analitično razčlenjevanje in raziskavo, hkrati pa se skozi analizo uprizoritvenih praks od dramatike do performansa loteva tudi konkretnih korpusov materije (modernizem, avantgarda, postavantgarda …). Tako odkriva nove možne zorne kote pogledov na slovensko, evropsko in zunajevropsko dramatiko, gledališče in uprizoritvene prakse kot tudi na sodobno slovensko in evropsko družbo. Vsako od poglavij se osredotoča na posebno problematiko, od meddisciplinskosti in medmedijskosti k ne več dramskosti, postdramskosti, kreolizaciji, obrobju in središču, semiosferi, retoriki prostora, odrskemu eseju, singularnosti, novih oblikah vezljivosti medijev. Vse to se zaokroži v svež pogled na uprizoritvene prakse in kulturo, ki uveljavlja spoznanje, da je umetnost danes vezljiva, medmedijska in medkulturna. - iz recenzije Mateje Pezdirc Bartol

Antologija literature Ivana Cankarja s prevodi v tuje jezike. Oddelek za slovenistiko, Center za slovenščino kot drugi in tuji jezik.

Avtor omenjeno tematiko ne le predstavi s stališča raznovrstnih teorij, pač pa jo zasidra tudi v obravnavi vrste ključnih uprizorjenih del zadnjih nekaj desetletij. Medmedijsko in medkulturno nomadstvo : o vezljivosti medijev in kultur v sodobnih uprizoritvenih praksah. 1.

POVEZANE KNJIGE