Da boš na tekočem

Da boš na tekočem - Christophe Van Gerrewey | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

Christophe Van Gerrewey
Da boš na tekočem.pdf

Ista hiša, isti maček, skrb zanju med odsotnostjo prijateljev, vse tako kot leto dni poprej, le da brez bolh in – brez ljubimke. Pripovedovalec se ji odloči napisati pismo, saj lahko le tako poteši svojo željo po pogovoru, a pismo prerašča svoj okvir. Ga ne bi bilo bolje objaviti kot roman? Ljubezensko pismo? Opis zveze, ki ji ni bilo usojeno? Analiza minule zveze, ki ni nikoli prerastla v pravo razmerje? Christophe Van Gerrewey v zasledovanju želje po pogovoru ne izpolni le namere, da bo na tekočem, ampak navsezadnje vzpostavi tudi (fiktivni) dialog – z monologom nekdanje ljubimke dogajanje nenadoma osvetli tudi iz druge perspektive, predvsem pa pripelje »pismo« do bistvenega zaključka … o avtorju Christophe Van Gerrewey (1982) je doštudiral arhitekturo in primerjalno književnost, danes poučuje arhitekturo, urednikuje, piše pa tudi članke, eseje in kritike za različne flamske časopise in revije. Na literarno prizorišče je vstopil z zbirko kratke proze Pet zgodb o bolezni (Vijf ziekteverhalen, 2010). Za svoj romaneskni prvenec Da boš na tekočem (Op de hoogte, 2012) je prejel flamsko nagrado za najboljši prvenec, leta 2016 pa tudi nagrado Evropske unije za književnost.

[email protected] ©Recepti in fotografije so avtorsko zaščiteni. Prepričani smo, da boš s kupljenimi izdelki zadovoljen/na. Če pa se slučajno zgodi, da s kupljenim izdelkom nisi zadovoljen/na oz.

Gerrewey, Christophe Van. Vrsta gradiva - roman ; leposlovje za odrasle Založništvo in izdelava - Ljubljana : KUD Sodobnost International, 2018 Jezik - slovenski ISBN - 978-961-7047-12-7 COBISS.SI-ID - 296618496 ... Moški se, tako kot že leto poprej, a takrat še s partnerico, za nekaj časa preseli v hišo prijateljev, ki sta odšla na dopust.