Bakhita

Bakhita - Véronique Olmi | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Véronique Olmi
DIMENZIJA
10,36 MB
IME DATOTEKE
Bakhita.pdf
ISBN
7359526935693

OPIS

Resnična zgodba o sužnji, ki je postala svetnicaBakhita, roman priznane in večkrat nagrajene francoske avtorice Véronique Olmi, ki so ga navdušeno sprejeli tako kritiki kot bralci, je pretresljiva pripoved o deklici, ki jo pri sedmih letih v Sudanu ugrabijo trgovci s sužnji. Po dolgem trpljenju postane pestunja bogatega italijanskega para, se spreobrne v krščanstvo in postane redovnica. Leta 2000 jo katoliška cerkev razglasi za svetnico. Romanu Bakhita so slovenski študentje podelili prvo mesto med Goncourtovimi nominiranci 2017!

Ko so sveto Bakhito nekoč vprašali, kaj bi storila, če bi se ponovno srečala s tistimi, ki so z njo tako grdo ravnali in ji povzročili toliko gorja, je odgovorila ... "Bakhita je imela močan preživetveni nagon in veliko željo, da vedno daje oz. se razdaja: tako je dala otrokom vse, česar sama ni imela," o prvi sudanski svetnici pravi francoska pisateljica Veronique Olmi. Josefina Bakhita was born in Sudan (Africa) and lived through slavery for much of her life.

We are committed to being a welcoming, inclusive and hospitable parish celebrating vibrant Eucharistic liturgies for all ages. We value an unwavering commitment to social justice and a compassionate outreach to all. Bakhita, srečnica - tako ironično ime so arabski trgovci s sužnji nadeli nič hudega sluteči sudanski deklici, ki je vse do svoje ugrabitve živela srečno otroštvo v številčni in ljubeči družini, nato pa je bila iz nje iztrgana.

POVEZANE KNJIGE