Atlas arhitekturnih form

Atlas arhitekturnih form - Jože Marinko | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Jože Marinko
DIMENZIJA
5,70 MB
IME DATOTEKE
Atlas arhitekturnih form.pdf
ISBN
3887299206139

OPIS

Arhitekturne forme v besedi in risbi Arhitektura je umetnost, s katero se v življenju srečujemo vsi. Atlas arhitekturnih form v sliki in besedi prinaša nazoren pregled arhi­tekturnih form, kot so se izoblikovale skozi zgodovino. Strokovno podkovano, a hkrati poljudno, najširšemu krogu bralcev namenjeno delo je nadvse primerno čtivo za vse, ki si želijo razširiti splošno razgledanost – za osnovnošolce, srednješolce in vse, ki jih zanimata umetnost stavbarstva in zgodovina civilizacij. Atlas arhitekturnih form Jožeta Marinka, dolgoletnega profe­sorja klasičnega arhitekturnega izročila na ljubljanski Fakulteti za arhitekturo, nam na pregleden način razkriva žlahtnost ter pomensko bogastvo arhitekturnih form. Skupaj z avtorjevima predhodnima monografijama Antična arhitektura in Vpliv antike v arhitekturi sooblikuje nekakšen arhitekturni triptih o nikoli potešeni strasti arhitekturnega genija, da bi človeku v preobli­kovanju rigidne materije kazal na obzorja onkraj nje. Namenjen kar najširšemu krogu bralcev Atlas prinaša zgoščeno predstavitev arhitekturnega snovanja, osredotočeno na arhitekturne forme, ter v besedi in risbi razgrinja bogato ustvarjalnost na področju stavbarstva – od njenih začetkov do danes. Posamezna arhitektura je najprej prikazana z risbami, s kate­rimi je možno kar najjasneje predstaviti posamezne stavbe ter arhitekturne člene in njihove oblike. Sledi predstavitev stavbnega tipa, ki najbolj nazorno kaže arhitekturne forme določenega obdobja – npr. grški tempelj, romanska stolnica, renesančna palača, muzej … – in je s prostorsko risbo prikazan v sredini desne strani. Ob njem so risbe stavbnih členov, ki kažejo značilne arhitekturne forme obravnavanega obdobja.

Atlas arhitekturnih form v sliki in besedi prinaša nazoren pregled arhitekturnih form, kot so se izoblikovale skozi zgodovino. Strokovno podkovano, a hkrati poljudno, najširšemu krogu bralcev namenjeno delo bo avtor dr.

Strokovno podkovano, a hkrati poljudno, najširšemu krogu bralcev namenjeno delo je nadvse primerno čtivo za vse, ki si želijo razširiti splošno Podlage Merjenje Tiskanje Presek Prejšnji pogled Povezava . 0.

POVEZANE KNJIGE