Vaje v pozabljanju

Vaje v pozabljanju - Anita Nair | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Anita Nair
DIMENZIJA
10,60 MB
IME DATOTEKE
Vaje v pozabljanju.pdf
ISBN
3076530954432

OPIS

Smo tisto, kar v nas vidijo drugi. Pa smo res?Vaje v pozabljanju nas vodijo po zapletenih poteh odkrivanja preteklosti in sprejemanja resničnosti, ko se vsak miren trenutek izkaže za zatišje pred naslednjo nevihto. Bo odkritje resnice prineslo olajšanje ali še večjo bolečino? Medtem ko avtorica nenehno stopnjuje napetost, se pred nami razgrinja nelaskava in kruta podoba Indije, pred kateri si hote ali pod prisilo večina zakriva oči …Vrhunski roman, za katerega je bila Anita Nair, v angleščini pišoča indijska pisateljica in pesnica, avtorica potopisov in dramskih besedil, pravkar nominirana za nagrado Rabindranatha Tagoreha, Anita Nair je prejemnica vrste knjižnih nagrad, cenjena tudi v ZDA in Evropi – roman Mistress je bil leta 2008 nominiran za ugledno nagrado orange.

»Kako je zdaj z njo?« iznenada vpraša zdravnik. Jak pomolči.

Morda imajo nekateri navdih samo za eno. Novo sezono torkovih večernih literarnih druženj v oddaji Valovanje besed začenjamo z literarno pokušino treh odličnih knjig: in sicer z branimi odlomki legendarnega romana Matilda, britanskega pesnika in pisatelja Roalda Dahla, nadaljevali smo z romanom Vaje v pozabljanju, indijske avtorice Anite Nair, končali pa z romanom Čudežno potovanje Edwarda Tulana, pisateljice Kate DiCamillo ... Vaje v pozabljanju nas vodijo po zapletenih poteh odkrivanja preteklosti in sprejemanja resničnosti, ko se vsak miren trenutek izkaže za zatišje pred naslednjo nevihto. Bo odkritje resnice prineslo olajšanje ali še večjo bolečino? Medtem ko avtorica nenehno stopnjuje napetost, se pred nami razgrinja nelaskava in kruta podoba Indije, pred ... Anita Nair, angleško pišoča indijska pisateljica in pesnica, se je rodila leta 1966 v Kerali v Indiji.

POVEZANE KNJIGE