Usmerjanje pogleda

Usmerjanje pogleda - Jože Dolmark, ... [et al.] | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Jože Dolmark, ... [et al.]
DIMENZIJA
3,44 MB
IME DATOTEKE
Usmerjanje pogleda.pdf
ISBN
2603825084739

OPIS

Jože Dolmark,Nina Dragičević,Tibor Hrs Pandur,Ivo Svetina,Dušan Šarotar,Nataša Velikonjain Gábor T. Szántó Pisci, združeni v tej knjigi, ne bi mogli biti bolj različni. Glediščne kamere, ki jih držijo v rokah, segajo od Tiborjevih prezentacij sanj kot prafilma, kamor se usmerja pogled za zaprtimi vekami, do Jožetovih fragmentarnih zapisov o ljubih prijateljih, med katerimi je posebej dragoceno srečanje z Marjanom Rožancem, od Nininih zapisov, kako se filmske in književne podobe oblikujejo po zvočnosti želje, ki pa ima korenine melodičnih in ritmičnih struktur globoko v zgodovini, do Natašinih panoramskih rezov, kako se ne more poistovetiti z realizmom perspektive, in spet Ivovega počasnega rekonstruiranja aprila leta 1961, ko je kot trinajst letni deček v ljubljanski Kinoteki gledal film o prešuštvu, do Duškovega vrtanja v pisateljsko zemljo in spraševanja, zakaj piše, komu piše, kakšen je smisel pisanja. Rečeno jim je bilo, da naj pogled kot optični dispozitiv, ki se nahaja na presečišču literature in filma, razumejo aluzivno. Očitno so izziv sprejeli kot nepričakovano srečanje s samimi seboj; zazrtje vase brez izgovorov, prikaz samih sebe oziroma lastnega odnosa do sveta je potekal na način, kot ga pri njih še nismo srečali, skorajda lahko rečemo, da so se vsi pisci prikazali v nekakšni novi luči. – Gabriela Babnik, urednica

ure) E-pošta: [email protected] Prijava na e-novice. Vaš elektronski naslov bomo uporabljali samo za pošiljanje novičk, največ 2x mesečno.

11. 2015; Zavod RS za šolstvo Oddelek za usmerjanje otrok s posebnimi potrebami Dunajska cesta 104 (7.

POVEZANE KNJIGE