Tukaj sem

Tukaj sem - Clélie Avit | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Clélie Avit
DIMENZIJA
10,12 MB
IME DATOTEKE
Tukaj sem.pdf
ISBN
3489914784619

OPIS

Roman, ki ga prebereš na mah, je leta 2015 nagrajeni prvenec mlade francoske avtorice. 29-letna alpinistka Elsa leži v bolnišnici v komi zaradi nesreče v gorah, mladi Thibault pa se po naključju znajde pri njej, ko se skuša izogniti srečanju s svojim bratom v sosednji sobi, ki je povzročil hudo avtomobilsko nesrečo iz malomarnosti. In potem Thibault kljub odsotnosti znakov življenja pri njej Else ne neha obiskovati …Else nič več ne zebe, nič več ni lačna in ni je več strah, odkar se je zaradi nesreče v gorah znašla v komi. Thibault je izgubil vse zaupanje v svet okoli sebe tistega dne, ko sta se po bratovi krivdi smrtno ponesrečili dve nedolžni deklici.Nekega dne se Thibault pomotoma znajde v Elsini bolniški sobi in se odloči, da si bo tam malo odpočil. In v tej napeti tišini med njima, ki je neprijetna tudi za nekoga v komi, se začneta Elsa in Thibault pogovarjati. Ne da bi čakala na odgovore drug drugega.Zdi se, da je za Elso vse končano. Da se iz kome ne bo nikoli več zbudila. Vendar je tu nekdo, ki kljub slabim zdravniškim napovedim in Elsinim sorodnikom, ki so dvignili roke, verjame vanjo. Je samo tako obupan in osamljen ali je odkril nekaj, česar drugi ne opazijo?Roman je prvenec mlade nekdanje učiteljice, ki je sodelovala na razpisu za mlade in obetavne avtorje. L. 2015 je bil nagrajen z na grado Le Prix Nouveaux Talent. Pripoveduje o velikih življenjskih naključjih in upanju, ki dela čudeže, ter bralcem predstavi ganljivo zgodbo o lepoti nekega poznanstva in začetku neke ljubezni …O avtoriciCLÉLIE AVIT se je rodila leta 1986 v pokrajini Auvergne v Franciji. Odločila se je zamenjati poklicno pot učiteljice kemije in fizike, da bi se lahko povsem posvetila pisanju. Ob literarnem ustvar janju poučuje tudi sodobni ples. Tukaj sem je njen prvi roman.

Adventni čas je pred vrati in na Svetopisemski družbi Slovenije smo zopet zavihali rokave in pripravili spodbude, ki ti bodo pomagale globlje doživeti skrivnost Besede, ki se je naselila med nami (prim. Jn 1,14). Profil sem blokirala in nekaj časa sem imela mir, nato pa se je po ne vem kakšnem spletu okoliščin blokada izničila, ega še zdaj ne razumem.

Seveda je realnost ta, da imam družino, otroke, vendar so navajeni, da potujem, saj je to že moj ... »Tukaj sem, pošlji mene!« (pesem 75) sjj Pesem 75. Prikaži Vsebino.

POVEZANE KNJIGE