Teorija oblaka

Teorija oblaka - Hubert Damisch | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Hubert Damisch
DIMENZIJA
10,41 MB
IME DATOTEKE
Teorija oblaka.pdf
ISBN
5547925405636

OPIS

Če vsaj približno zajamemo celoviti Damischev opus, vsa polja in odtenke njegovega zanimanja, vse nakazane poti in stranpoti razmišljanja, se izkaže, da je veliko pripomogel k temu, da so se ob tradicionalni umetnostni zgodovini v zadnjega pol stoletja razvili tudi drugačni, zanimivejši in predvsem bolj bistveni pristopi k umetnini. To pojmujejo kot delo, ki ga je nujno neprestano re-producirati, re-prezentirati, zato nenehne razlage in njihove preinterpretacije. Ali kakor bi morda rekel naš avtor sam: z umetnino je kakor s sanjami. Nikoli nismo prepričani, ali smo jo dokončno razložili, in celo kadar je rešitev videti zadovoljiva in brez vrzeli, je vselej možno, da ima – kakor sanje – drug pomen.Oblak v slikarstvu označuje izmuzljivost in duhovnost vzvišene, nebeške sfere, tako kot perspektiva zaznamuje tej nasprotno, zemeljsko resničnost. Ker oblak ne vsebuje ničesar črtnega, ne more biti opredeljen v perspektivnem koordinatnem sistemu. Je pa zato najbližje slikarstvu, je slikarska stopnja nič, »madež«, čista snov ali substanca. Kot teoretični objekt je zato emblem slikovnega. Čeprav je hkrati izjema, v sistemu vedno vsebuje nekaj »slikovnega kot takega«. Zato ga avtor v naslovu knjige in besedilu postavi med poševnici ter ga predstavi kot znak in teorijo o njem, s čemer premakne smer raziskovanja v polje strukturalizma in semiotike (iz spremne študije).

XVII, kasneje pa so ga razvili in spremenili drugi misleci, kot so Kant, Laplace ali Swedenborg.. Ko ga je Descartes prvič predlagal, je poskušal pojasniti, da so planeti nastali hkrati iz oblaka zvezdnega prahu.. 61 Likes, 1 Comments - Izdavačka Kuća Geopoetika (@geopoetika_izdavastvo) on Instagram: "NOVO! Stefan Odegi "Teorija oblaka" Akira Kumo je ekscentrični modni kreator nastanjen u Parizu, sa…" Galaksija je nastala iz plinskega oblaka s premerom 80 Kpc in maso 100 milijard Sončevih mas.

Temu primerna je zasnova Teorije oblaka. Že naslov simbolno naznanja dekonstrukcijo, saj je oblak tako rekoč ničelna točka slikarstva, packa brez ravne linije.

POVEZANE KNJIGE