Svet čebel

Svet čebel - Ivan Esenko | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Ivan Esenko
DIMENZIJA
4,90 MB
IME DATOTEKE
Svet čebel.pdf
ISBN
3700352992390

OPIS

Na svetu bi težko našli deželo, ki je tako tesno povezana s čebelarstvom, kot je Slovenija. Zaznamovana je z blestečimi imeni iz čebelarskega sveta, ponaša se s kranjsko čebelo in skoraj vsako slovensko vas krasi vsaj en čebelnjak. V Sloveniji je okoli 10.000 čebelarjev, kar je za dvomilijonski narod število, ki nas postavlja v sam svetovni vrh.Čebelariti pomeni slediti čebelam, se prilagajati zakonitostim njihovega življenja in to spretnost sobivanja obrniti tudi sebi v prid. Ivan Esenko nam v tej enciklopedični knjigi o čebelah in čebelarjenju predstavi čebeljo družino in življenje v panju, opiše kranjsko čebelo, slovenske čebelnjake, vzrejo matic, vrtove, ki so prijazni čebelam, izdelke, ki so povezani s čebelarjenjem in še mnogo drugih zanimivosti.Monografija je opremljena z več kot 500 fotografijami, ki nazorno dopolnjujejo besedilo, in je namenjena prav vsem ljubiteljem čebel!

Dogodka so se med drugim udeležili ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Aleksandra Pivec, državna sekretarka na ministrstvu mag.

Kljub nekaterim drugačnim napovedim deželni zbor avstrijske Štajerske na današnjem dnevnem redu zasedanja še nima točke o liberalizaciji gospodarjenja s čebelami. Kdaj bodo to točko uvrstili na dnevni red, ni znano, nam je včeraj povedal govorec ene od deželnozborskih strank (KPÖ) Georg Fuchs. Ob minulem prvem svetovnem dnevu čebel, v okviru katerega smo gostili predstavnike tujih priznanih medijskih hiš, so podobe naše zelene dežele ter zgodbe o neumorni kranjski sivki in slovenskih prizadevanjih za njen obstoj obšle cel svet.

POVEZANE KNJIGE