Slavni slovenski pravdarji

Slavni slovenski pravdarji - Zdenko Čepič, ... [et al.] | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

Zdenko Čepič, ... [et al.]
Slavni slovenski pravdarji.pdf
4746067602004

Monumentalna monografija je izšla ob 150-letnici organiziranega odvetništva na Slovenskem. Vsebina je zasnovana kot zgodovinska študija – opisu razvoja odvetništva na Slovenskem sledijo obsežnejše predstavitve desetih najbolj slavnih slovenskih odvetnikov (Martin Pegius, Janez Jurij Hočevar, France Prešeren, Ivan Tavčar, Henrik Tuma, Danilo Majaron, Franjo Rosina, Karol Grossmann, Fran Milčinski in Ljuba Prenner) in portreti osemindevetdesetih pomembnejših odvetnikov. Knjigo zaključujejo preglednici predsednikov Odvetniške zbornice Slovenije in prejemnikov plakete dr. Danila Majarona ter seznam 3194 odvetnikov Odvetniške zbornice Slovenije v letih 1918 do 2018.

Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo ... Naj spomnimo, da je ob 150-letnici neodvisnosti in samostojnosti odvetništva na Slovenskem Odvetniška zbornica Slovenije (OZS) izdala knjigo Slavni slovenski pravdarji - slovenski odvetniki v umetnosti, znanosti in politiki, ki jo je oblikovno in tehnično uredil Primož Premzl, založnik iz Maribora. Slavni slovenski pravdarji, zbornik, uredila Andrej Razdrih in Primož Premzl, Umetniški kabinet Primož Premzl, Maribor, 2018, 352 strani.

Ljubljana in Maribor: Odvetniška zbornica Slovenije in Umetniški kabinet Primož Premzl, 2018, 208 - 209. Gašparič, Jure.