Sarajevski omnibus

Sarajevski omnibus - Velibor Čolić | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

Velibor Čolić
Sarajevski omnibus.pdf
7692067072510

Sarajevo, 28. junija 1914, dan atentata avstro-ogrskega prestolonaslednika Franza Ferdinanda in njegove soproge Sofije. Na ulicah ob Latinskem mostu se tragično preplete usoda cesarskega para z usodo Gavrila Principa in drugih članov organizacije Črna roka, med drugimi srbskega polkovnika Apisa in nobelovca Iva Andrića. V duhovito tkanje tega nenavadnega romana se zapletejo tudi duhovniki vseh štirih glavnih sarajevskih religij, šahist in arhitekt sarajevske Vijećnice Wittek, Sarajevska Hagada in njeni varuhi, pa tudi Nikola Barbarić, bosanski baron Münchhausen … Niti neštetih zgodb stkejo poetično tapiserijo, ki zasije kot eden izmed najlepših portretov Sarajeva, njegovih legend, duha, humorja.

Opisujuci poslednje trenutke Fr... Seveda je Sarajevski omnibus mogoče brati tudi kot pripoved iz preteklosti, ki jo zaradi njene živosti lahko prenesemo tudi na sedanjost. Vsi liki s svojimi fantazijami o nekem drugem življenju, ironijo in poetičnim imaginarijem, ki ga nosijo v svojem DNK, v resnici niso nič drugačni od današnjih brezdomcev, ki niso samo obstranci ... Sarajevski omnibus se ukvarja z atentatom na avstro-ogrskega prestolonaslednika Franca Ferdinanda.

20.87. 22,90 € Vključno z ... Sarajevski omnibus book.