Rana sočloveka

Rana sočloveka - Luigino Bruni | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Luigino Bruni
DIMENZIJA
12,88 MB
IME DATOTEKE
Rana sočloveka.pdf
ISBN
2558257122053

OPIS

Sodobna družba, ki jo usmerja tok tržnega gospodarstva, se izogiba neposrednim medčloveškim stikom »v živo«. Zato so srečevanja med ljudmi omejena na intimne prostore, spletna omrežja ali zgolj formalne oblike. Na videz je takšno izolirano okolje idealno, saj s skupnostjo odpravlja tudi možnost konflikta, pa vendar se pravo življenje skriva prav v soočanju z drugim in v tveganju, ki ga prinaša pristna človečnost. V tej knjigi avtor povezuje ekonomsko znanost z naukom svetopisemske zgodbe o Jakobovem boju z angelom (1 Mz 32,23-30) – izkušnja odnosa je tista, ki povzroča rane, a prinaša tudi blagoslov.Luigino Bruni (1966) je italijanski profesor ekonomije na rimski univerzi LUMSA. Je dopisnik časopisa Avvenire in koordinator projekta Občestvene ekonomije, ki ga je oblikovala Chiara Lubich, ustanoviteljica fokolarov.

Jobova zgodba ni bila več predmet refleksije in poglabljanja, pač pa živa rana pred mojimi očmi. Ustrašila sem se, a ne le usode sočloveka, pač pa tudi impulza v sebi, ki mi ... 12.

Pomeni: kar nastana na mestu, kjer se tkivo pretrga; Izgovorjava: IPA: [ˈraːna] Besedne zveze: raniti Prevodi . Telo človeštva - svet, odprta je rana. Pandemija, je to zgolj ukana? V lastnem domu počutim se ujeto, minevajo dnevi, a zdi se kot leto.

POVEZANE KNJIGE