Prekleta popolnost

Prekleta popolnost - Rafael Argullol | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

Rafael Argullol
Prekleta popolnost.pdf

Pesnik, pisatelj, esejist in filozof Rafael Argullol svoje pisanje uvršča v žanr tako imenovane transverzalne pisave, ki globinsko določa njegovo ustvarjanje v celoti. Avtor pogosto potuje, utrinki in doživetja s potovanj so integralen element njegove esejistične pisave. To lahko vidimo tudi v Prekleti popolnosti, kjer osmišlja tako svoja lastna potovanja, denimo po Ameriki in Siciliji, kot potovanja svojih junakov – Rilkeja in Nietzscheja. Na potovanjih išče odgovore, ki mu jih zastavljajo knjige, njegova prva strast, predvsem pa mu omogočajo neprestano soočanje z drugim, drugačnim, neznanim. Spoznanje sebe prek drugega oziroma drugosti: to je vodilni motiv Preklete popolnosti. Močan vir Argullolovega navdiha je tudi likovna umetnost (Michelangelo, de Chirico, Picasso, Goya, Rothko idr.).

Ne smemo pa pozabiti niti na zbirko Stopinje, ... Prekleta popolnost : spisi o žrtvovanju in slavljenju lepote Literarno-umetniško društvo Literatura, 2018. ZUPAN, Uroš, 1963- Ene in drugi : (lepljenka) Literarno-umetniško društvo Literatura, 2018 82-8 POLIGRAFIJE.

Kosilo je obrok, na katerega skoraj nihče ne pozabi. Preglejte recepte za pripravo zdravih kosil. Prekleta popolnost : spisi o žrtvovanju in slavljenju lepote.