Pes je mrtev

Pes je mrtev - Borut Golob | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Borut Golob
DIMENZIJA
3,50 MB
IME DATOTEKE
Pes je mrtev.pdf
ISBN
2701224381280

OPIS

Pes je mrtev. In z njim pomirjujoča rutina. Prvoosebni pripovedovalec se, da bi se izvil iz te utesnjujoče tavtologije, usede na vlak, od koder se mu razpre panoramski razgled na deželo in na nedavno propadli razmerji. Obojega se loti z mrtvo hladno analizo, kar poraja humorne učinke. A nenadoma zgodba iztiri. Rodi se ljubezen. In z njo ljubezenski roman.

Pes je mrtev. In z njim pomirjujoča rutina.

Ker so naključja met kock, ki utegne ukiniti naključje.« Tako v bistvu nimamo opravka z novim Možem na kocki Luka Rhineharta, ki bi zacementirano osebnost razbijal in na novo gradil z naključnim izbirami, temveč je pred nami staro-nova (frajerska) različica slovenskega pasivnega junaka, katerega največja ... Če se je par iz romana Raclette razšel zaradi »gmote mleka, predelane v terminološke nesporazume«, ki je smrad širila iz hladilnika naravnost v spalnico, se tokrat razhaja zaradi nečesa hujšega, a kljub temu obrobnega z vidika pripovedi: mrtvega psa. Ne da je to kakšno presenečenje - da je pes mrtev, kriči že naslovnica, s čimer namiguje na neki drug, ničejanski krik, ki je v ... Centralni register psov (CRPsi) Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin vodi Centralni register psov na podlagi 90.

POVEZANE KNJIGE