Lampedusa

Lampedusa - Pietro Bartolo, Lidia Tilotta | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Pietro Bartolo, Lidia Tilotta
DIMENZIJA
7,8 MB
IME DATOTEKE
Lampedusa.pdf
ISBN
6340818406369

OPIS

»Potipam dekletovo zapestje. V nasprotju z drugimi tremi pri njej še ni nastopila mrtvaška otrdelost, kar pa lahko pomeni samo to, da je pravkar umrla. Zazdi se mi, da čutim blag srčni utrip. Rafaela prosim, naj utihne, in še enkrat pozorno potipam njeno zapestje. Začutim utrip. Zelo rahel, a vendar. In znova. Ni mrtva! Vzamem jo v naročje in Raffaele naju z nadčloveško močjo dvigne prek visokega roba čolna na pomol. Šteje vsaka sekunda!«Pietro Bartolo (r. 1956) je lampeduški zdravnik, ki sprejema priseljence, ki pridejo na otok iz Afrike, pa tudi iz Sirije. Zgodbe, ki jih je zapisal, bralca pretresejo do kosti. Ganljivo je spoznanje, koliko človečnosti se skriva na tem otočku, ki je bližje Tuniziji kot Siciliji, s šest tisoč prebivalci. Pietro Bartolo je v knjigi opisal tudi svojo življenjsko zgodbo, ki je resničen vir navdiha vsakemu, ki mu je mar za ljudi.

Born into the Sicilian aristocracy, Lampedusa served as an artillery officer during World War I. After his capture and Book your hotel in Lampedusa and pay later with Expedia.

We have reviews of the best places to see in Lampedusa. Visit top-rated & must-see attractions. #bestezangers #lampedusa Diggy Dex wilde niets liever dan het prachtige Franse nummer 'Lampedusa' van de Franse singer- songwriter Christophe Mae vertalen na... Giuseppe Tomasi di Lampedusa, Italian author, duke of Palma, and prince of Lampedusa, internationally renowned for his only completed novel, Il gattopardo (1958; The Leopard).

POVEZANE KNJIGE