Izdati in obstati

Izdati in obstati - Andrej Blatnik | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Andrej Blatnik
DIMENZIJA
11,76 MB
IME DATOTEKE
Izdati in obstati.pdf
ISBN
5870706696822

OPIS

V zadnjih letih se vzpostavljajo novi poslovni modeli, ki poskušajo nadomestiti izpad dohodkov zaradi zmanjšanega poplačila na trgu, spremeni pa se tudi ekonomija pozornosti – z dela se seli na avtorja. Izdati in obstati premišlja spremenjene odnose v povečani proizvodnji in zmanjšani uporabi (zlasti leposlovnih) besedil. Naslanja se na podatke slovenskega in svetovnega knjižnega polja, pa tudi na osebne izkušnje. Ugotavlja, kako novi načini uporabe knjižne vsebine vsakemu novemu delu zastavljajo tudi nova vprašanja, od katerih so odvisna prihodnja branja.Andrej Blatnik je izdal dvanajst knjig v Sloveniji in devetindvajset v tujini, med njimi tri v nemščini in angleščini ter po dve v španščini, češčini in turščini. Nastopal je na vrsti mednarodnih literarnih festivalov, tudi na Cosmopolisu v Barceloni in PEN World Voices Festivalu v New Yorku. Prejel je več nagrad, med njimi nagrado Prešernovega sklada leta 2001 za knjigo Zakon želje. Uči založništvo na Filozofski fakulteti in pisanje kratke zgodbe na delavnicah revije Literatura. Rad bere, gleda filme, posluša glasbo in potuje, vselej čim ceneje. Več o njem na www.andrejblatnik.com.

Andrej Blatnik. Poslanstvo in posel, torej. Življenjepis.

Poslanstvo in posel, torej. Življenjepis. Na Filozofski fakulteti v Ljubljani je študiral primerjalno književnost, sociologijo kulture in ameriško književnost.Na FDV v Ljubljani je doktoriral iz komunikologije.Pet let je deloval kot svobodni umetnik, urejal je leposlovno revijo Literatura ter bil med leti 1991 in 2009 zaposlen kot urednik pri Cankarjevi založbi.Med letoma 2007 in 2015 je bil predsednik žirije ... Preživi nasilno srečanje in se s svojim rešiteljem poda na reševanje sveta - s pomočjo umetnosti, kar se še njemu zdi precej donkihotsko.

POVEZANE KNJIGE