Dečki Pavlove ulice

Dečki Pavlove ulice - Ferenc Molnár | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Ferenc Molnár
DIMENZIJA
12,95 MB
IME DATOTEKE
Dečki Pavlove ulice.pdf
ISBN
9611481859853

OPIS

Dečki Pavlove ulice so kultni mladinski roman, ki je prvič izšel leta 1906, a se še danes bere kot najsodobnejša in najbolj kakovostna mladinska proza. Roman je bil za številne generacije eno temeljnih del, žal pa ga v slovenskih knjigarnah več let ni bilo mogoče dobiti. Zato je skrajni čas, da ponovno izide in se tudi generacije današnjih najstnikov seznanijo z zgodbo dečkov iz Budimpešte, ki pripoveduje o odraščanju, tovarištvu in žrtvovanju za skupno dobro. Delo še danes velja za največkrat prevedeni in najbolj popularni roman zunaj Madžarske, po njem pa so se zgledovali največji mojstri mladinske književnosti, vključno z Erichom Kästnerjem. Zgodba je bila tudi večkrat ekranizirana. In če se boste sprehajali po Budimpešti ter videli bronaste kipe dečkov pri igri, jih pozdravite − gre namreč za dečke Pavlove ulice.Ferenc Molnar (1878−1941) je eden najbolj znanih madžarskih avtorjev dvajsetega stoletja, ki je svetovno slavo dosegel prav z Dečki Pavlove ulice.

Lokacija oglasa DEČKI PAVLOVE ULICE Opomba: prikaže se natančna lokacija vašega oglasa Mladinska klasika Dečki Pavlove ulice prinaša vse, kar potrebuje prava odrska zgodba. Odpri galerijo »Dečki Pavlove ulice je zgodba o razumevanju sveta, v katerega fantje šele vstopajo,« je poudaril Andrej Jaklič.

Na izbranih šolah bo komičark... Dečki Pavlove ulice A Pál utcai fiúk. Oglejte si na TViN Film / Drama, Ostalo Novice iz siol.net.

POVEZANE KNJIGE