Belo se pere na devetdeset

Belo se pere na devetdeset - Bronja Žakelj | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Bronja Žakelj
DIMENZIJA
9,53 MB
IME DATOTEKE
Belo se pere na devetdeset.pdf
ISBN
4293219048089

OPIS

Nagrada kresnik za najboljši roman leta 2018! Belo se pere na devetdeset je pretresljiv, duhovit in navdihujoč roman, ki opisuje življenjsko zgodbo pripovedovalke, odraščajoče v sedemdesetih in osemdesetih letih. Njen otroški svet sestavljajo starši, brat Rok, babica Dada, tete in strici, pa benko, Albert keksi, Oddaja o morju in pomorščakih, Gavrilović in prenos sarajevskih olimpijskih iger. A čeprav govori o naštetem, je avtobiografski roman predvsem pripoved o odraščanju, soočanju z izgubo in boleznijo, pripoved o udomačevanju strahu in o vsem tistem, česar nočemo videti, dokler s tem nismo neizbežno soočeni. o avtorici Bronja Žakelj (1969) je po izobrazbi diplomirana novinarka. Njeno veselje do pisanja je ostalo nekje med vrsticami revijalnega tiska in v redakcijah dnevnega časopisja, zato si je prvo službo poiskala v marketingu, danes pa dela v bančništvu. Ker med financami prostora za ustvarjalnost ni veliko, ljubezen do pisanja pa nikoli ni bila čisto zares pozabljena, se je odločila, da je čas, da napiše svojo prvo knjigo.Več o knjigi: INTERVJU IZ REVIJE BUKLA

Izbranih deset finalistov za kresnika, zmagovalec bo znan 23. junija.

Njen otroški svet sestavljajo starši, brat Rok, babica Dada, tete in strici, pa benko, Albert keksi, Oddaja o morju in pomorščakih, Gavrilović in prenos sarajevskih ... Rokopis Belo se pere na devetdeset sem prvič brala poleti 2017 in ga v enem nočnem zamahu prebrala od začetka do konca. V knjigi Bronja pripoveduje o tistih stvareh, o katerih se v storilnostno naravnani družbi, ki goji kult mladosti in tako imenovane pozitivne naravnanosti, običajno ne pogovarjamo. Založnik o knjigi.

POVEZANE KNJIGE