Zvezanec

Zvezanec - Ilse Aichinger | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

Ilse Aichinger
Zvezanec.pdf

Ilse Aichinger (1921– 2016) je ena najbolj nenavadnih avstrijskih književnic. V svojem dolgem življenju je ustvarila po obsegu razmeroma skromen, po literarni teži in izvirnosti pa velik opus; sodi med najbolj cenjene (in nagrajevane) ustvarjalke in ustvarjalce povojne literature v nemškem jeziku. Z enajstimi pripovedmi, ki so prevedene v tej knjigi, se je kot avtorica kratke proze najbolj proslavila. Nastale so v letih 1948– 1952, in čeprav so odprte za številne interpretacije, jih lahko beremo tudi kot odziv na vojno in povojno realnost. Njihovi protagonisti so zvezanec, ki nastopa v cirkusu, vojak s čudnim ukazom, sestri, ki verjameta v angele, moški, ki čaka pod vislicami … V zbirki najdemo tudi Zrcalno zgodbo – eno najznamenitejših in najlepših kratkoproznih besedil v nemščini.

členom Direktive Sveta 2006/112/ES - Direktiva o DDV plačati DDV izključno prejemnik storitve (obrnjena davčna obveznost - reverse charge) ali/in Za vse dodatne informacije o tem, kako postati atipični davčni zavezanec oziroma o DDV-ju nasploh, lahko pokličete naše davčne svetovalce na 01 600 1530 ali pošljete e-mail na [email protected] in se dogovorite za termin. Lahko pa se udeležite katerega izmed naših seminarjev, na katerem je govora o tudi DDV. Kdo.

Dejansko se uporablja za poslovanje davčna številka od fizične osebe. Če ste davčni zavezanec za DDV potem se dodaja "SI" k davčni številki, drugače se uporablja davčna številka brez SI.