Zvezanec

Zvezanec - Ilse Aichinger | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Ilse Aichinger
DIMENZIJA
4,16 MB
IME DATOTEKE
Zvezanec.pdf
ISBN
4396393684475

OPIS

Ilse Aichinger (1921– 2016) je ena najbolj nenavadnih avstrijskih književnic. V svojem dolgem življenju je ustvarila po obsegu razmeroma skromen, po literarni teži in izvirnosti pa velik opus; sodi med najbolj cenjene (in nagrajevane) ustvarjalke in ustvarjalce povojne literature v nemškem jeziku. Z enajstimi pripovedmi, ki so prevedene v tej knjigi, se je kot avtorica kratke proze najbolj proslavila. Nastale so v letih 1948– 1952, in čeprav so odprte za številne interpretacije, jih lahko beremo tudi kot odziv na vojno in povojno realnost. Njihovi protagonisti so zvezanec, ki nastopa v cirkusu, vojak s čudnim ukazom, sestri, ki verjameta v angele, moški, ki čaka pod vislicami … V zbirki najdemo tudi Zrcalno zgodbo – eno najznamenitejših in najlepših kratkoproznih besedil v nemščini.

členom Direktive Sveta 2006/112/ES - Direktiva o DDV plačati DDV izključno prejemnik storitve (obrnjena davčna obveznost - reverse charge) ali/in Za vse dodatne informacije o tem, kako postati atipični davčni zavezanec oziroma o DDV-ju nasploh, lahko pokličete naše davčne svetovalce na 01 600 1530 ali pošljete e-mail na [email protected] in se dogovorite za termin. Lahko pa se udeležite katerega izmed naših seminarjev, na katerem je govora o tudi DDV. Kdo.

Dejansko se uporablja za poslovanje davčna številka od fizične osebe. Če ste davčni zavezanec za DDV potem se dodaja "SI" k davčni številki, drugače se uporablja davčna številka brez SI.

POVEZANE KNJIGE