Zakladi duše

Zakladi duše - Dželaludin Rumi | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Dželaludin Rumi
DIMENZIJA
10,99 MB
IME DATOTEKE
Zakladi duše.pdf
ISBN
4877891190718

OPIS

Dželaludin Rumi (1207 - 1273) je bil perzijski pesnik, pravnik in sufijski učenjak. velja za enega najpomembnejših mističnih pesnikov islamskega sveta in širše. Njegovo učenjaško življenje se je spremenilo, ko je srečal učitelja - popotnika Šamsa iz Tabriza. Odtlej se je posvetil pisanju pesmi in ekstazi druženja s prijateljem.Zapleten odnos Rumija, Šamsa ter okolja, ki ju je obdajalo, v romanu Štirideset pravil ljubezni opiše turška pisatlejica Elif Shafak.Rumi velja za prvaka svetovne književnosti, pri katerem so se napajali številni literati na Zahodu. Med njegovimi najbolj zvestimi bralci najdemo tudi slovenskega pesniškega velikana Tomaža Šalamuna.

Ukrivljen moj hrbet je lok, besede pa so nezlomljive puščice k Resnici. 1 * Prijatelj, ki ga videti ni moč, je neizmerno dragocen.

Povej naprej. Založba: Zenit: Leto izdaje: 2014: ISBN: 978-961-92541--3: Prevod: Emka.si vam nudi največjo ponudbo knjig na slovenskem spletu ter zanimivo ponudbo v ostalih oddelkih za dom in pisarno.

POVEZANE KNJIGE