Utopija pravil

Utopija pravil - David Graeber | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
David Graeber
DIMENZIJA
7,27 MB
IME DATOTEKE
Utopija pravil.pdf
ISBN
8394116718197

OPIS

Zakaj se vsak poskus, da bi zmanjšali goro »papirologije«, ki zaznamuje naše vsakdanje življenje, vselej izjalovi in izteče v še gostejšo mrežo čedalje bolj zapletenih birokratskih postopkov? Kot pravi avtor Utopije pravil, je današnji svet talec popolne birokratizacije. Birokracija ni več tarča posmeha ali satire, kot je bila še pred časom, temveč odločilno sooblikuje skorajda vsak vidik življenja v razvitem svetu; njena sprepletenost s prostorom političnega sega vse od uravnavanja borznih dobičkov do groženj z vojnami. Graeber se sprašuje po razlogih za »skrivni čar« neskončnih pravil in regulacije, pri tem pa se s svojim multidisciplinarnim pristopom loteva tako vzpona desničarskih ekonomistov in ideologij kakor pomena ljudskih običajev na Madagaskarju, detektivskih zgodb in stripov o Batmanu. Rezultat je živahno napisano in pronicljivo delo s področja politične antropologije.

Nasprotno, birokratizem v zadnjem obdobju dobiva globalne, skoraj že biblijske razsežnosti, ki seveda zahtevajo tudi strokovno, antropološko obravnavo in iskanje vzrokov, kako je sploh lahko prišlo do tega. Utopija pravil O tehnologiji, neumnosti in skrivnih radostih birokracije David Graeber 27,00 € Dodaj v košarico Prijava na e-novice Vaš elektronski naslov bomo uporabljali samo za pošiljanje novičk, največ 2x mesečno. Utopija pravil. 27,00 € Primerjaj Primerjaj.

David ... David Graeber: Utopija pravil - O tehnologiji, neumnosti in skrivnih radostih birokracije Sobotno branje. Avtor knjige, ki jo tokrat predstavljamo in je izšla pri založbi Beletrina v prevodu Sete Knop je eden najbolj priznanih in vplivnih antropologov v svetu.

POVEZANE KNJIGE