Tradicionalna prekmurska kuharica

Tradicionalna prekmurska kuharica - Matej Fišer | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Matej Fišer
DIMENZIJA
11,58 MB
IME DATOTEKE
Tradicionalna prekmurska kuharica.pdf
ISBN
5889497573943

OPIS

Knjiga Tradicionalna prekmurska kuharica želi približati tako imenovane klasične prekmurske recepte in postopke novi generaciji.Združuje prerez tradicionalne prekmurske kulinarike in sicer tako recepte, kot tudi postopke, kako se katera jed naredi. V njej so vsi standardni recepti od Prekmurske gibanice, Prekmurske šunke, retašev, vrtanka, ajdove zlejvanke, kolin, kisle župe itd.Namenjena je vsem, ki ljubijo prekmursko kulinariko obenem pa mladi generaciji, ki želi ohraniti jedi pred pozabo. Zaradi tega so v njej opisani tudi postopki kot na primer kako se vleče testo za retaš, kako se plete vrtanek, kako se naredi domače krvavice, prosene koline ali ajdove koline, kot tudi domače maslo ali pašteta. Ne pozabljamo niti na gobe, sladkovodne ribe in divjačino.Knjiga je namenjena tako gospodinjski uporabi, kot tudi profesionalnim kuharjem, ki želijo svojo ponudbo popestriti s prekmurskimi jedmi. Knjiga je izšla v slovenskem, nemškem in angleškem jeziku, vsaka izdaja posebej. Vključuje tako fotografije jedi, kot tudi fotografije okolja, tako da tudi na tej ravni podaja občutek regije iz katere prihajajo jedi.

Matej Fišer. 29,00 € Primerjaj Primerjaj.

V njej so vsi standardni recepti od Prekmurske gibanice, Prekmurske šunke, retašev, vrtanka, ajdove zlejvanke, kolin, kisle župe itd. Knjiga TRADICIONALNA PREKMURSKA KUHARICA združuje recepte in postopke tradicionalnih jedi, ki so še danes prisotni v vsakdanji kulinariki Prekmurja. Majhne skrivnosti mam, tet in babic, ki se skozi generacije izgubljajo ali pozabljajo, prenašamo novim generacijam, hkrati pa opozarjamo na raznolikost sestavin, ko so pridelane v regiji. Tradicionalna Prekmurska Kuharica.

POVEZANE KNJIGE