Tomaž More

Tomaž More - Marie-Claire Phélippeau | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

Marie-Claire Phélippeau
Tomaž More.pdf

Ali je Tomaž More junaški mučenec, genialni vizionar, blagi humanist ali resni inkvizitor? Mož, ki je bil leta 1935 razglašen za svetnika Katoliške cerkve, od leta 2000 pa ga častijo kot zavetnika političnih voditeljev, ima tudi poteze žalostnega popravljavca krivic, torej bi ga lahko občudovali v kakem uspešnem zgodovinskem romanu.Tomaž More je bil pravnik, literat, državnik, Božji človek. Biografija predstavlja te in druge vidike njegove osebnosti. More, strastni oboževalec besed in književnosti, se je rodil leta 1478 v Londonu, kamor so s humanizmom in renesanso prihajali odmevi iz novega sveta.Leta 1509 je angleški prestol zasedel Henrik VIII. Tomaž je kmalu postal njegov svetovalec in pozneje kancler. Po ločitvi od Katarine Aragonske, poroki z Ano Boleyn in izobčenju iz »rimske Cerkve« se je Henrik razglasil za poglavarja Cerkve na Angleškem. Tomaž ni hotel priseči zvestobe kralju kot vrhovnemu cerkvenemu voditelju, zato je bil obtožen veleizdaje ter leta 1535 obglavljen. Umrl je kot »dober kraljev služabnik, toda v prvi vrsti Božji«.Spoznajte zapleteno in vznemirljivo osebnost avtorja znamenite Utopije in številnih drugih spisov. Moža, ki je dajal prednost Bogu in večni sreči pred minljivimi dobrinami tega sveta.

Show More; Predvaja se . Tomaž Hostnik V svojem najnovejšem projektu se Tomaž Hostnik predstavlja z zajetnim naborom lastnih skladb, ki dišijo po starih dobrih časih, hkrati pa v poplavi instant glasbe štrlijo ven kot neizmerno osvežujoče in brezčasne. Anton Tomaž Linhart se je rodil 11. decembra 1756 v Radovljici.

Letos bo plesnih korakov učil Tejo Jugovic, bolj znano kot Cool Mamacita. Novice Tomaž Vesel še vedno ni razkril soglasja KPK za delo na Fifi delitve: 25 Poslanci so zapisali, da so se v javnosti v zadnjih tednih pojavile informacije v zvezi z računskim sodiščem, ki nazorno "nakazujejo na to, da predsednik računskega sodišča Tomaž Vesel opravlja dejavnost, ki je s funkcijo predsednika nezdružljiva, ter na to, da je brez utemeljenega razloga posegel v ... Tomaž More ali po angleško Thomas More je najbolj znan po svojem spisu o idealni družbi z naslovom Utopija. Gre za eno najvplivnejših del na pragu novega veka.