Sveti boj

Sveti boj - Vlado Žabot | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Vlado Žabot
DIMENZIJA
10,47 MB
IME DATOTEKE
Sveti boj.pdf
ISBN
9217410907738

OPIS

Doktorski študent zgodovine Radovan Podolni se po navodilih mentorja poda na nekdanje vojno žarišče, da bi tam preučil arhive in raziskal obmejne trdnjave. Na videz jasna naloga odkriti objektivno resnico preteklosti pa postaja z vsakim korakom bolj zastrta in nevarna. Radovanov znanstveni pogled se lomi pod težo sanj in naključij, ki mu križajo načrte, dokler naposled ne spozna, da vojne v resnici še ni konec. Duh pobitih na bojišču, ki je v romanu imenovan zduh, še vedno živi, svojo energijo seli na preživele, ki, ugreznjeni v prastare boje, ne preizprašujejo globljih vzrokov vojne. Prav slednji pa so glavna tema romana Sveti boj. Vlado Žabot s svojim značilno slikovitim in sugestivnim jezikovnim izrazom, ki dogajanje prestavlja v polbudni, mitski čas, neustrašno pogleda na hrbtno stran ideologij, ki si od nekdaj prizadevajo v demonski sili vojn videti svetost junaštva. Radovan razkrinka iluzijo, ki skozi zgodovino poganja dialektiko zmagovalcev in žrtev, ko v človeku uzre duhovno bitje, ki se napaja v domišljijskem in mitskem, čeravno slednjemu nadeva še tako racionalen obraz. Iz krogotoka nasilja najde edino mogočo pot in jo na koncu tudi uresniči, ko vzame nase težo sveta.Mojstrsko izpisana zgodba o krogotoku vojnega nasilja in subjektivni zmagi posameznika – za naš čas, za vsak čas.

Vremenski pregovori, povezani z njegovim godom pravijo: »Če je na Blaževo oblačno, nadejaj se dobre letine. ... http://www.ADmimsy.com?R=zox12 - Budite plaćeni za gledanje oglasa !!! SIGURNA ZARADA !!!Христе Боже ТЕКСТHriste Bože raspeti i sveti,Srpska zemlja ... Osnova za roman je rekonstruirani staroslovanski mit Sveti boj: bog ognja Perun iz altruističnih vzgibov napade htonskega, egoističnega boga Velesa - boj med njima traja in se ponavlja, Veles pri tem uporablja mnoge zvijače in prevare - oba pa vesta, da nobeden od njiju ni premagljiv. Novi Žabotov roman Sveti boj, zadnji del trilogije, v katero sodita še roman Ljudstvo lunja in epska pesnitev Sveta poroka, govori o velikih temah.Tokrat se je v mitološke zgodbe in na ozadju vojnega dogajanja odločil vstopiti z doktorskim študentom Radovanom Padolinom, ki se po navodilih mentorja, uglednega zgodovinarja, profesorja Belowa poda v Dom upokojenih vojaških starešin, kjer ... Kulturni boj med katoliško (klerikalno) in liberalno strujo v slovenski politiki se je v spremenjenih pogojih nadaljeval tudi v Jugoslaviji med obema vojnama.

Pošteno delo si zasluži plačilo. Naročite se na delo.si že za 1,49€ na mesec. Serbian music / Hriste Boze -Christ our God Support for my Orthodox brothers in Kosovo! C+C+C+C Roman Sveti boj pripoveduje o študentu zgodovine, ki se po mentorjevih navodilih nameni na povsem jasno študijsko pot na nekdanje vojno žarišče, da bi preučil arhive in raziskal obmejne trdnjave, ki pa se izkaže za mnogo težjo in nevarnejšo nalogo. Sveti boj Opazke na poti v neznano neskončnost Vlado Žabot v romanu Sveti boj kaže, da morajo živi preseči spomin in zapuščino mrtvih Igor Bratož Sveti boj Vlado Žabot Doktorski študent zgodovine Radovan Podolni se po navodilih mentorja poda na nekdanje vojno žarišče, da bi tam preučil arhive in raziskal obmejne trdnjave.

POVEZANE KNJIGE