Slovenka

Slovenka Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
DIMENZIJA
7,22 MB
IME DATOTEKE
Slovenka.pdf
ISBN
1527968634204

OPIS

Slovenka je časopis, ki je povezan z najvidnejšimi imeni tržaškega in širšega kulturnega prostora ter feminističnih gibanj, ki so bila v tem času v marsikaterem drugem delu Evrope še v povojih, medtem ko se je v nekaterih domala avantgardnih družbenih okoljih že razvil več kot upravičeno razvnet feministični boj in so se morale sufražetske borilne veščine proliferirati brez konca in kraja. V znanstvenem in strokovnem tisku jim lahko sledimo že kar nekaj časa, v popularno kulturo pa so prodrle bolj nedavno. Ne glede na širši kontekst lahko trdimo, da sodijo urednice Slovenke med najvplivnejše intelektualke in da so v času, ko »je feminizem postal kanon«, vodile uredniško politiko v skladu z aktualnimi razsvetljenskimi praksami in novimi političnimi težnjami. Zato je publikacija, ki prinaša natančno in poglobljeno analizo tega obdobja v zgodovini slovenskega feminizma, publicistike in narodnega preporoda nujno potrebna in dobrodošla in, kar je videti domala nepogrešljivo, ponuja osnovne kažipote za posredno ali neposredno nadaljevanje.

Atraktivni slovenski lepotici Ula Šemole, ki je dobro vnovčila svoj vroči videz in že nekaj časa živi na Baliju, je padla sekira v med, potem ko je na njen naslov priromala poslovna ponudba, ki jo pozornosti željna dekleta ne zavračajo. ... Znana Slovenka spet samska Magazin 79486 ogledov.

Norveške kombinatorke pokorile konkurenco, Ema Volavšek 20. Odpri galerijo.

POVEZANE KNJIGE