Pregled ruske kulturne zgodovine

Pregled ruske kulturne zgodovine - Blaž Podlesnik | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Blaž Podlesnik
DIMENZIJA
12,84 MB
IME DATOTEKE
Pregled ruske kulturne zgodovine.pdf
ISBN
5187171424254

OPIS

V knjigi so predstavljeni najpomembnejši mejniki v ruski zgodovini in njihov vpliv na razvoj ruske kulture in književnosti. Knjiga bralca z nizanjem zgodovinskih ter kulturoloških dejstev, podkrepljenih z zanimivimi, živimi, včasih - za sodobnega bralca - presenetljivimi in nenavadnimi utrinki iz te bogate vzhodnoslovanske kulture, popelje od časa prvih zapisov do sodobne kulturne situacije, s čimer mu ponudi celovit kontekst za osmišljanje in razumevanje posameznih zgodovinskih dogodkov in tekstov ruske kulture.

Predstavitev značaja in pregled zgodovine ruske kulture izhaja iz dveh tipoloških vidikov: 1. iz razlikovanja med srednjeveškim tipom »kulture-vere« in novoveškim tipom sekularizirane kulture, v kateri zavzema posebno mesto ... Pregled ruske kulturne zgodovine.

Knjiga bralca z nizanjem zgodovinskih ter kulturoloških dejstev, podkrepljenih z zanimivimi, živimi, včasih - za sodobnega bralca - presenetljivimi in ... Blaž Podlesnik. PREGLED RUSKE KULTURNE ZGODOVINE.

POVEZANE KNJIGE