Molitve za ugrabljene

Molitve za ugrabljene - Jennifer Clement | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Jennifer Clement
DIMENZIJA
4,8 MB
IME DATOTEKE
Molitve za ugrabljene.pdf
ISBN
8293621008584

OPIS

V mehiških gorah si vse mame želijo, da bi se njihove hčerke rodile grde. Kajti lepe deklice ugrabijo. Nobena se ne vrne. Ko se je rodila Ladydi Garcia Martínez, je njena mama vsem oznanila, da se je rodil fantek. A preslepila ni nikogar.Življenje v krajih, ki jih obvladuje mamilarski kartel, ni nevarno le zaradi škorpijonov, kač in letal, ki s pesticidi škropijo naselja namesto makovih polj, ampak predvsem zato, ker nima nobene vrednosti. Avtorica nam pričara svet, v katerem morajo ženske skrbeti zase, kajti možje so odšli iskat delo drugam. Zgodba Ladydi Garcie Martínez je nepozabna pripoved o prijateljstvu, odločnosti in ljubezni.Jennifer Clement je pesnica, pisateljica ter angažirana borka za človekove pravice in svobodo govora. Izmenično živi v Mehiki in ZDA. Bila je predsednica mehiškega centra PEN, leta 2015 pa je kot prva ženska v zgodovini postala predsednica mednarodne organizacije PEN. Za roman Molitve za ugrabljene je prejela nagrade NEA – National Endowment of the Arts, Sara Curry Humanitarian Award in britansko literarna nagrado Cannongate.

Širša in ožja strokovna javnost sta ga široko sprejeli, prejel je številne mednarodne nagrade in preveden je v osemindvajset jezikov. Molitve za ugrabljene Avtor: Jennifer Clement V mehiških gorah si vse mame želijo, da bi se njihove hčere rodile grde. V mehiških gorah Guerrera življenja preprostih ljudi obvladujejo huda vročina, golazen, kot so rdeče mravlje, kače, škorpijoni, revščina ter tisto najhujše, strah pred nasiljem mamilarskih kartelov.

V njem opisuje trpljenje in tudi moč žensk na mehiškem podeželju, soočenih z nasiljem mamilarskih kartelov in pogostimi ugrabitvami mladih deklet. Nekaj uvodnih strani boste slišali v oddaji Literarni nokturno. Molitve za ugrabljene je kratek roman, ki popelje v človeku skrajno neprijeten del Mehike.

POVEZANE KNJIGE