Kaj je vedela Maisie

Kaj je vedela Maisie - Henry James | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Henry James
DIMENZIJA
5,57 MB
IME DATOTEKE
Kaj je vedela Maisie.pdf
ISBN
1969335972642

OPIS

Maisie Farange se po ločitvi staršev znajde med dvema ognjema. Sebična mati Ida in ošabni oče Beale si jo srdito podajata kot »majhno operjeno žogico za badminton«. Medtem ko se čas zlagoma polašča nedolžnosti, Henry James mojstrsko prikazuje, kako se Maisiejina zavest razvija iz preproste otroške začudenosti nad svetom do odrasle ozaveščenosti o njegovi pokvarjenosti. Ko se na koncu romana Maisie znajde pred težko odločitvijo, končno aktivno poseže v svojo usodo.O deluRoman Kaj je vedela Maisie ameriškega pisatelja Henryja Jamesa, enega od najpomembnejših literarnih figur poznega realizma, je kritika dekadentnih višjih slojev angleške družbe, ki si čas krajšajo s prešuštvovanjem, ljubosumjem in posesivnostjo. Po besedah Paula Therouxa uteleša vse, kar odlikuje Jamesovo leposlovje – krasne komične vložke in globoke melanholične uvide – , in upravičeno spada med pisateljeve večje mojstrovine.

Preverite zalogo po klubskih centrih > Leta 1897 napisan roman Kaj je vedela Maisie ima tudi za današnji čas aktualno vsebino. Glavna junakinja je šestletna Maisie, katere bogata starša sta se ločila ter se zapletla z drugimi partnerji, deklico pa potiskala iz enih rok v druge ter jo vedno znova izrabljala za maščevanje drug drugemu. Je kdo sinoči gledal film na pop tv (kaj je vedela maisie)? Konec mi je ušel.

Medtem ko se čas zlagoma polašča nedolžnosti, Henry James mojstrsko prikazuje, ... DVD KAJ JE VEDELA MAISIE. Deli: Kataloška št.: 576728 .

POVEZANE KNJIGE