Francoski testament

Francoski testament - Andrei Makine | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Andrei Makine
DIMENZIJA
12,11 MB
IME DATOTEKE
Francoski testament.pdf
ISBN
5503253769234

OPIS

Andrei Makine (1957) je morda največje francosko literarno odkritje zadnjega desetletja. Francoski testament je leta 1995 “pobral” dve največji francoski literarni nagradi, Goncourta in medici. Velika ruska literature je znova obrodila sadove, a v tujem uspehu: v knjigi, napisani v francoščini, ki je izšla v Franciji in ki govori o Franciji, a je vseeno ruska. Makine je moral biti rojen v Sibiriji in preživeti tri desetletja v deželi, kjer sta krutost in melanholija združena v parodično celoto, da je lahko napisal strastno knjigo o sanjani Franciji. Francoze spominja njegov podvig na Prousta, nas morda na Kovačiča: z natančnim zapisom spomina poskuša najti lastno mesto v svetu.

Na voljo od: 21.12.2018. Število ogledov: 9343.

Prenesi gradivo. Skrij/prikaži meni. KRONOLOŠKI PREGLED DOGAJANJA V ROMANIH FRANCOSKI TESTAMENT IN ANGEL POZABE Na začetku stoletjaLeta takoj po vojniCharlotte po štirih letih vojne pričaka moža, saj ta preživi in se vrne z bojišč na Daljnem vzhodu ….

POVEZANE KNJIGE