Države praznujejo

Države praznujejo Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
DIMENZIJA
10,57 MB
IME DATOTEKE
Države praznujejo.pdf
ISBN
2906264438538

OPIS

Prazniki dajejo državi/narodu s praznovanji globino, legitimnost in avtentičnost, ko se sklicujejo na oživljeno in oživljajočo državno/narodno preteklost, pa četudi je ta mitična. Razgled po prazničnih koledarjih narodov/držav na območju bivše jugoslovanske države kaže predvsem na to, v kakšnih okoliščinah, zakaj in kako – s kakšnimi strategijami so bili postavljeni narodni in državni prazniki, da bi ustvarili in poustvarjali kolektivne izkušnje pripadnosti. S tem pretežno sledijo prevladujočemu pogledu raziskav nacionalizma (v pomenu narodne/državne pripadnosti in zavesti), ki opozarjajo, kako se ob državnih praznovanjih lahko ustvarijo nacionalna čustva in pripadnosti, ne pa, kako jih praznovanja dejansko ustvarijo, četudi so zelo premišljeno načrtovana in izvedena.

Kultura Kaste Države praznujejo. Državni prazniki in skupnosti na območju bivše Jugoslavije.

Posebno čast je s praznovanjem ... Pravoslavne države. Ortodoksna oziroma pravoslavna cerkev še vedno uporablja starejši, julijanski koledar, zato v državah, kjer prevladuje ta veroizpoved, božič praznujejo šele 7.

POVEZANE KNJIGE