Ajurveda

Ajurveda - Vasant Lad | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Vasant Lad
DIMENZIJA
4,27 MB
IME DATOTEKE
Ajurveda.pdf
ISBN
8275306154958

OPIS

Prvič je na razpolago knjiga: Ajurveda - Veda o samozdravljenju, ki jasno razlaga lastnosti in praktično uporabo ajurvede, najstarejšega sistema zdravljenja na svetu.Lepo ilustrirano besedilo temeljito razloži naslednje:• zgodovino in filozofijo,• osnovne principe diagnostičnih tehnik zdravljenja,• ustrezno zdravilno uporabo domačih zelišč in začimb za prvo pomoč,• hrano za nevtraliziranje.• in še veliko več.Z namenom, da je besedilo razumljivejše, je dodanih več kot 50 jedrnatih skic, diagramov in tabel kot tudi slovar in kazalo.Dr. Vasant Lad je po rodu Indijec. Tri leta je delal kot direktor v ajurvedski bolnišnici v Puni v Indiji. Bil je profesor klinične medicine na ajurvedski univerzi, kjer je poučeval petnajst let. Dr. Ladovo akademsko in praktično šolanje je vključevalo tako študij alopatije (zahodna medicina) in kirurgijo kot tudi tradicionalno ajurvedo. Sedaj vodi ajurvedski inštitut v Albuquerquu in uči tri semestre ajurvedskega študija. Čez leto tudi veliko potuje po Severni Ameriki, zasebno svetuje in vodi seminarje o ajurvedi, o njeni zgodovini, teoriji, principih in praktični uporabi.Dr. Lad je tudi avtor številnih objavljenih člankov o različnih vidikih ajurvede. V slovenščini je izšla tudi njegova knjiga Ajurveda, popolni vodnik po domači lekarni (Gnostica).

Ustrezna prebava pa je vir zdravja. Hrana nas nahrani, vzdržuje in zdravi.

Prva je beseda 'ayur', ki pomeni 'življenje' in se nanaša na naravno in uravnoteženo delovanje človeškega organizma. Besedo 'veda' pa najdemo tudi v slovarju slovenskega knjižnega jezika kot podpomenko znanosti in sopomenko znanja, veščine ali spretnosti. To me ni presenetilo, saj »ajurveda« zdravi človeka celostno.

POVEZANE KNJIGE